Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Αίγιο τώρα: Επίμονο το πύρινο μέτωπο – Επιχειρούν εναέρια μέσα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αίγιο τώρα: Επίμονο το πύρινο μέτωπο – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Φωτιά Αίγιο τώρα: Εκκενώνονται οικισμοί - Η Hellenic Train διακόπτει τα δρομολόγια Διακοπτό - Καλάβρυτα

Η φωτιά ξεκίνησε στο Αίγιο χθες το μεσημέρι στην περιοχή Δερβενάκια. Στο Αίγιο εκκενώθηκαν το βράδυ, με μήνυμα από το 112, το χωριό Τράπεζα και ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει σε κοντινό λόφο. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει. Από το βράδυ είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και του Πλάστανου και μάλιστα στο χωριό χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Πολλοί κάτοικοι, πάντως, παρέμειναν στην περιοχή, για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους από τη φωτιά που καίει το Αίγιο.

Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν παραταχθεί και επιχειρούσαν κοντά σε κοινότητες, ώστε να μην πλησιάσουν οι φλόγες κοντά σε σπίτια. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Την διακοπή μέχρι νεωτέρας των δρομολογίων στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Αιγίου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Hellenic Train. Στην ανακοίνωσή της η Hellenic Train παραθέτει και τα δρομολόγια που καταργούνται λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή από την οποία διέρχονται οι συρμοί. Συγκεκριμένα καταργούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

– 1330 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 09:52
– 1331 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 11:04
– 1332 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 12:17
– 1333 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 13:37
– 1336 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 15:07
– 1337 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 16:45

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις