Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζέφη Δημαδάμα ΝΔ: Γιατί δέχτηκα την πρόταση Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζέφη Δημαδάμα ΝΔ: Γιατί δέχτηκα την πρόταση Μητσοτάκη

Ζέφη Δημαδάμα ΝΔ: Η Ζέφη Δημαδάμα διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό ότι είναι η νέα Γ.Γ Ισότητας.

Σφοδρές αντιδράσεις στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απόφαση της να δεχτεί την πρόταση της ΝΔ και να αναλάβει καθήκοντα Γενικής Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λίγο αφότου έγινε γνωστή η είδηση, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη τη διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες, με την ίδια να εξηγεί μέσω ανάρτησής της στα social media, τους λόγους που την οδήγησαν στο να δεχτεί τη θέση.

Η άλλοτε στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων”.

Αναλυτικά όλη η ανάρτησή της

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών.

Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής αυτής της Γραμματείας με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα για τη δημοκρατία ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά και επιδιώκοντας πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις