Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέγαρα – Μάνδρα φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ των δύο περιοχών
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα – Μάνδρα φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ των δύο περιοχών

Μέγαρα - Μάνδρα φωτιά τώρα: Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση - Επιχειρούν εναέρια μέσα

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση στις εστίες της φωτιάς ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 16:00 σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας. Ήδη στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 14:30, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Μελετάκι, στα Μέγαρα, με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος, κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας υπάρχουν εστίες με μεγάλη ένταση όπου ήδη επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ στο σημέιο υπάρχουν πολλά πεύκα και η φωτιά κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτωπα της φωτιάς σε Λουτράκι και Μέγαρα είχαν καταλαγιάσει.

Οι εστίες στη Ρόδο

Διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνει και στη Ρόδο όπου έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία.

Φωτιά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ασκό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 αεροσκάφος, με το μέτωπο να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις