Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καύσωνας Γερμανία – μέτρα: Πρόταση για… καθιέρωση σιέστας και ποδόλουτρο!
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας Γερμανία – μέτρα: Πρόταση για… καθιέρωση σιέστας και ποδόλουτρο!

Καύσωνας Γερμανία - μέτρα: «Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί σε έντονη ζέστη όσο είναι διαφορετικά»

Η Γερμανία μπορεί να μην μαστίζεται από το κύμα καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, ωστόσο ακόμη και οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου που καταγράφονται σε κάποιες περιοχές, έχει προκαλέσει συζητήσεις για πιθανά μέτρα. Όπως μεταδίδει το Reuters, μια ομάδα δημόσια υγείας συνέστησε μάλιστα την καθιέρωση σιέστας. Συγκεκριμένα, ο Γιοχάνες Νίσεν, επικεφαλής της ένωσης αξιωματικών δημόσιας υγείας BVOeGD δήλωσε πως οι Γερμανοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συνήθειες των ανθρώπων στα θερμότερα κλίματα της νότιας Ευρώπης. «Να ξυπνούν νωρίς, να εργάζονται παραγωγικά το πρωί και να κάνουν σιέστα το μεσημέρι» δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο RND την Τρίτη. Η Γερμανία έχει γλυτώσει από το κύμα καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, ωστόσο στη Βαυαρία σημειώθηκε το ρεκόρ της χώρας μέχρι στιγμής καταγράφοντας 38,8 βαθμούς Κελσίου.

«Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί σε έντονη ζέστη όσο είναι διαφορετικά» πρόσθεσε ο Νίλσεν. «Επιπλέον ο κακός ύπνος ελλείψει δροσιάς τη νύχτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης». Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα «σίγουρα δεν είναι κακή πρόταση», αλλά τόνισε πως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευτούν από κοινού. Η ένωση εργοδοτών BDA ήταν επίσης ανοιχτή στην πρόταση για τη σιέστα, λέγοντας πως τα ευέλικτα ωράρια εργασίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα μεσημεριανά διαλείμματα, εάν αυτό βόλευε και τα δύο μέρη.

Ο Νίλσεν ζήτησε επίσης «επαρκείς ανεμιστήρες και ελαφρύτερα ρούχα, ακόμη και εάν οι κανόνες ένδυσης για ένα γραφείο δεν το επιτρέπουν». «Ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν μια άλλη επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί ενώ εργάζεστε από το σπίτι» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις