Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παναθηναϊκός μεταγραφές Τόρνικε Σενγκέλια: Στόχος της ομάδας ο Γεωργιανός φόργουορντ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές Τόρνικε Σενγκέλια: Στόχος της ομάδας ο Γεωργιανός φόργουορντ

Παναθηναϊκός μεταγραφές Τόρνικε Σενγκέλια: Ο Σενγκέλια την περασμένη σεζόν στην EuroLeague μέτρησε 9.4 πόντους με 3.1 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει ακόμα μια ισχυρή μεταγραφή καθώς στοχεύει στον Τόρνικε Σενγκέλια. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την αναζήτηση των κατάλληλων παικτών προκειμένου να καλύψει τις θέσεις που μέχρι τώρα μένουν κενές στο ρόστερ της νέας σεζόν. Μία από τις περιπτώσεις, μάλιστα, που φαίνεται να έχουν απασχολήσει το «τριφύλλι» καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι εκείνη του Τόρνικε Σενγκέλια. Ο Εργκίν Αταμάν επιθυμεί να δυναμώσει κι άλλο ο Παναθηναϊκός στο μπασκετ. Και για τον λόγο αυτό ζήτησε τον Τόρνικε Σενγκέλια, με τον οποίο οι πράσινοι είναι ήδη σε επαφές.

Ο Γεωργιανός φόργουορντ που εμφανίζεται ως πιθανότερο σενάριο να αποχωρήσει από τη Βίρτους Μπολόνια εξαιτίας των υψηλών αποδοχών του -παρότι «δεσμεύεται» για ακόμη ένα χρόνο με συμβόλαιο- είναι στη λίστα του Εργκίν Αταμάν.  Αλλά η ιταλική ομάδα θέλει να χαμηλώσει το μπάτζετ της και ψάχνει λύσεις για να απαλλαγεί από το βαρύ του συμβόλαιο, όπως λένε στην Ιταλία. Κι εδώ έρχεται ο Παναθηναϊκός που τις τελευταίες ημέρες έχει προσεγγίσει τον Σενγκέλια.

Οι περσινές αποδόσεις του Σενγκέλια

Ο Σενγκέλια ήταν από τους πρωταγωνιστές της Βίρτους τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μετρώντας 9,4 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ μέσο όρο στην Euroleague και 11,5 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το όνομα του ήταν ψηλά στη λίστα ακόμα και όταν αποκτήθηκε ο Ντίνος Μήτογλου, που παίζει στην ίσια θέση με τον Γεωργιανό σταρ. Η μείωση της ποινής του Ντίνου Μήτογλου έφερε σε προτεραιότητα τον Έλληνα άσσο και αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» ψάχνουν έναν παίκτη από τα… πάνω στρώματα που θα τον πλαισιώσει στη θέση “4”.

Αρχικά οι πράσινοι είχαν στραφεί στην λύση του Γιαν Βέσελι. Μάλιστα πρόσφεραν και 1 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να τον αφήσει ελεύθερο. Κάτι που δεν δέχθηκαν οι καταλανοί.  Ο Παναθηναϊκός στράφηκε στο επόμενο όνομα της λίστας, που είναι ο Τόκο Σενγκέλια. Ο 31χρονος άσος είναι θετικός με τα σενάρια να αναφέρουν πως η πρόταση είναι για δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ. Ανάλογο ήταν και το συμβόλαιο που φέρεται να πρόσφερε το τριφύλλι στον Γιαν Βέσελι. Δεν αποκλείεται και η πρόταση στην Μπολόνια, για να τον αφήσει να φύγει, να είναι στο 1 εκατ. ευρώ, όπως ήταν στην Μπαρτσελόνα για τον Βέσελι. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός πάει να κάνει μια ακόμα μεγάλη μεταγραφική κίνηση δείχνοντας πως θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών σε Ελλάδα και Euroleague.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις