Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας – ενημέρωση για φωτιές: Δύο συλλήψεις στο Καπαρέλλι Βοιωτίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας – ενημέρωση για φωτιές: Δύο συλλήψεις στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Κικίλιας - ενημέρωση για φωτιές: Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επέστησε την προσοχή και για την αυριανή ημέρα σε σχέση με τις φωτιές που καίνε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σημείωσε πως έγιναν δύο αυτόφωρες συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι. Συγκεκριμένα, όπως είπε, πρόκειται για δύο ημεδαπούς που έκαναν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι, ενώ ανέφερε πως γίνονται ανακριτικές εργασίες και για τις υπόλοιπες πυρκαγιές.

Ανέφερε πως σήμερα εκδηλώθηκαν 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με τα μέτωπα σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια να είναι τα σημαντικότερα. Ως προς τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, 544 πυροσβέστες και 198 οχήματα επιχειρούν, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν και 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είπε, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετέχουν στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

«Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής», κατόπιν συμφωνίας του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο, ενώ ως προς τις αποζημιώσεις, τόνισε πως θα δοθούν «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις