Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Ραπανάκης Αυγή: «Λούμπεν, σεξισμός και ψευτοπαλικαριές»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Ραπανάκης Αυγή: «Λούμπεν, σεξισμός και ψευτοπαλικαριές»

Πολάκης - Ραπανάκης Αυγή: Άγρια κόντρα

Κόντρα ξέσπασε στα Social Media ανάμεσα στον διευθυντή της «Αυγής», Σπύρο Ραπανάκη, και τον Παύλο Πολάκη με αφορμή τα σχόλια του δεύτερου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν ο πρώην υφυπουργός Υγείας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «όρους Life style» και «καλλιστεία». «Ο Αλέξης ως Πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν», είχε πει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης. Αιχμές που φαίνεται ότι στρέφονται κατά της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία έβαλε το δίλημμα «Αριστερά ή Κέντρο».

Η ανάρτηση του διευθυντή της «Αυγής»

Ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης, με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια δεν θα είχαν ακουστεί αυτοί οι χαρακτηρισμοί. «Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασίων life style δεν θα ακούγονταν. Την επόμενη μέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριες».

Οργισμένη απάντηση Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στην κόντρα σχολιάζοντας κάτω από την ανάρτηση του διευθυντή της «Αυγής» σε έντονο ύφος. «Διευθυντή της Αυγής ,αυτό άκουσες από την ομιλία μου;;;Τα αλλά δεν τα άκουσες; Η απλά δεν μπορείς να αρθρώσεις κιχ και ΤΟΛΜΑΣ να με λες λούμπεν!! Εσυ ,εμένα!!!

Μόνο για φτύσιμο ειναι οι χαρακτηρισμοί σου. Πράγματι είναι καιρός να μπουνε κατακόκκινες γραμμές,στην δηθενια ,στη θολούρα ,στον δικαιωματισμο του περιθωρίου,στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω ,ανασηκωμένα φρυδακια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς», ήταν τα λόγια του».

Υπερασπιστής του Πολάκη ο Καρανίκας

Στο πλευρό του Παύλου Πολάκη έσπευσε ο Νίκος Καρανίκας με τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα να «αφιερώνει» ανάρτησή του στον διευθυντή της «Αυγής», «σε κάτι παρατρεχάμενους της και σε κάτι σάπια ΜΜΕ με αριστεριστές υπαλλήλους» υποστηρίζοντας πως αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης είναι «γνωστό και οχι σεξιστικό καθώς άντρες γυναίκες και παιδιά συμμετεχουν σε καλλιστεία και οχι μόνο γυναίκες».

«Η Αυγή δυστυχώς είναι ένα ατύχημα με golden boys και θεωρητική ιδεολογική πολιτική ένδοια. Ευτυχώς έχει και κάποιες και κάποιους δημοσιογράφους αλλά δεν φτάνουν όπως φαίνεται. Ανασυγκρότηση του κόμματος με τέτοια σαπίλα δεν γίνεται» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας.

Αντίθετα προς υπεράσπιση του δημοσιογράφου έστρεξε ο πρώην διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αφενός επισήμανε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν διέψευσε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι επίμαχοι όροι και αφετέρου επαίνεσε τον Σπύρο Ραπανάκη γιατί «ξεμπρόστιασε τον λούμπεν σεξισμό των σπηλαίων».

Οι αναφορές Πολάκη που προκάλεσαν τον καβγά

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Παύλος Πολάκης είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος επικαλούμενος το γεγονός ότι θα ήθελε η διαδικασία εκλογής προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σε δύο σημεία τους όρους «lifestyle» και «καλλιστεία».

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως Πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις