Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο αδυσώπητος πόλεμος των αιωνίων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αδυσώπητος πόλεμος των αιωνίων

Οι μεταγραφές που έφεραν… «πόλεμο» μεταξύ των «αιωνίων» ξεκίνησαν πριν από περίπου μισό αιώνα!

Με αφορμή την τελευταία μεταγραφή του άσου του ελληνικού μπάσκετ του Κώστα Σλούκα, από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό που… «έσκασε» σαν βόμβα μεγατόνων και άναψε φωτιές μεταξύ των «αιωνίων», σήμερα θα γυρίσουμε τον χρόνο μισό αιώνα πίσω και θα θυμηθούμε τέτοιες μεταγραφές στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο που έγιναν εκείνα τα χρόνια και που κόστισαν όχι τόσο σε χρήματα, αλλά ιδιαίτερα πολύ σε εντυπώσεις! Και θα ρωτήσει κάποιος. «Αυτές οι μεταγραφές είναι δίκαιες»; Η απάντηση είναι. «Ναι. Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει. Είναι σωστό και δίκαιο! Όμως ηθικό είναι»; Οι μεταγραφές που έφεραν… «πόλεμο» μεταξύ των «αιωνίων» ξεκίνησαν πριν από περίπου μισό αιώνα! Το 1978 ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Δεληκάρης με την απόφαση του να φύγει και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου»! Τα αίματα άναψαν και ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των «κόκκινων» και των «πράσινων», ξεκίνησε. Ένας πόλεμος που «καλά κρατεί» και στις ημέρες μας!

Στο μπάσκετ την μεγάλη βόμβα στα θεμέλια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έβαλε ο Βασίλης Σπανούλης το 2010, πριν από 13 χρόνια! Βέβαια είχε προηγηθεί η μεταγραφή του Νίκου Μπουντούρη, ο οποίος το 2000 πριν από 23 χρόνια έβγαλε τα πράσινα και φόρεσε τα κόκκινα! Να θυμίσω πως ο Έλληνας γκαρντ από το 1998 που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε με τα πράσινα για δύο χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα ευρωπαϊκό. Το 2000 πήρε την απόφαση και κατηφόρισε στον Πειραιά για να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα. Στον Ολυμπιακό ο Μπουντούρης, έμεινε τρία χρόνια. Κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας. Και συνέχισε την καριέρα του στον Μακεδονικό!

Η μεγάλη βόμβα έσκασε το 2010, πριν από 13 χρόνια. Τότε ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της χώρας, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό όπου έγραψε χρυσή ιστορία κατακτώντας ένα (1) Euroleague το 2009, τέσσερα (4) Πρωταθλήματα το 2006, το 2008, το 2009, το 2010 και τρία (3) Κύπελλα, το 2006, το 2008, το 2009 και να κατηφορίσει στο λιμάνι! Για την εποχή ήταν μια μεταγραφή που εντυπωσίασε και σόκαρε!!

Ιστορικά να σημειώσουμε πως η μεταγραφή έγινε στις 11 Ιουλίου του 2010. Έτσι «τα δεδομένα του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού, άλλαξαν»! Ο Βασίλης Σπανούλης πριν κρεμάσει την φανέλα του και γίνει προπονητής (είναι στον Ατρόμητο Περιστερίου) με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δυο (2) Euroleagues το 2012, το 2013, τρία (3) Πρωταθλήματα το 2012, το 2015, το 2016 και ένα (1) Κύπελλο το 2011!

 

Η… απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε κάποια χρόνια αργότερα με την μεταγραφή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έβγαλε την κόκκινη και φόρεσε την πράσινη φανέλα. Το 2018, πριν από 5 χρόνια είχαμε την άλλη μεγάλη μεταγραφή. Μάλιστα έλαβε την μορφή, πήρε τον τίτλο. «Η… μεταγραφή του καλοκαιριού»! Μάλιστα εκείνες τις ημέρες του 2018 ζήσαμε ένα ακόμη «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των δυο αιωνίων και στο μπάσκετ. Πρέπει να αποκαλύψουμε πως «άργησε κάποια χρόνια να κάνει αυτή την αλλαγή ο Παπαπέτρου»!

Ο αδυσώπητος πόλεμος των αιωνίων που ξεκίνησε πριν περίπου από μισό αιώνα με την ποδοσφαιρική μεταγραφή του Γιώργου Δεκηκάρη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται και γίνεται μάλιστα ακόμη ποιο σκληρός. Το τελευταίο κτύπημα με βόμβα που γκρέμισε τα πάντα, ήρθε στις αρχές του Ιουλίου του 2023 με την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις