Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Είναι κάποιοι 35αρηδες που σαν το παλιό κρασί αρέσουν πολύ!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είναι κάποιοι 35αρηδες που σαν το παλιό κρασί αρέσουν πολύ!

Ο λαός μας λέει «σαν το παλιό καλό κρασί» όταν θέλει να παρουσιάσει κάτι το οποίο όσο παλιώνει γίνεται καλύτερο!

Είναι λοιπόν λέξεις κλειδιά που όμως ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της επιτυχίας! Είναι αλήθεια ότι «όσο πιο παλιό είναι το κρασί τόσο καλύτερο γίνεται»! Η παροιμία αυτή ταιριάζει άριστα και με τους 35άρηδες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έγραψαν και γράφουν χρυσές σελίδες στις ομάδες τους! Αυτό που κάποιοι, κάποτε έλεγαν και μάλιστα με ειρωνία πως «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», ή «οι 35+ στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης» δεν ευσταθούν. Δεν είναι αλήθεια.

Και η απόδειξη έρχεται από το γήπεδο! Εκεί τίποτα δεν κρύβεται. Όλα στο φώς! Και δεν είναι λίγες οι φορές που ένας 35άρης έβαλε τα…γυαλιά σε 20άρη ή σε 25αρη. «Του…έβγαλε την γλώσσα…», ακούς στην καθημερινή κριτική που κάνουν οι φίλαθλοι, με το αλάθητο μάτι τους! Γεγονός είναι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, στο οποίο τα δεδομένα έχουν αλλάξει, «η ηλικία δεν αποτελεί πια χειρόφρενο…»! Αντίθετα οι μεταγραφές σε αυτή την ηλικία αποτελούν και είναι σε πρώτη ζήτηση! Το διαπιστώσαμε μάλιστα με την…μάχη, με τον σκληρό αγώνα που έδωσε πρόσφατα στην Ισπανία ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Κορδόν προκριμένου να…ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Βιθέντε Ιμπόρα. Ένας ποδοσφαιριστής με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι το Ισπανικό. Είναι σίγουρο πως θα γίνει, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα πλάνα του προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ιμπόρα έχει γράψει ιστορία στην Βιγιαρεάλ, στη Σεβίλλη, στην Λέστερ και φυσικά στην Λεβάντε. Ο κ. Κορδόν γνωρίζει τον παίκτη και εγγυάται ότι θα προσφέρει θέαμα και γκολ στους ερυθρόλευκους. Επειδή έγινε λόγος για τον Εμβιλά πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι «διαφορετικό σκαρί»! Να προσθέσουμε πως ο Ιμπόρα «βλέπει» γήπεδο «κάνει» παιχνίδι και καλύπτει έξυπνα χώρους στο μαρκάρισμα χωρίς να είναι εκρηκτικός. Ακόμη οι μεταβιβάσεις του θυμίζουν στιλ Ορμπάιθ. Είναι βαρύ κορμί, αλλά υψηλό ποδοσφαιρικό IQ που έρχεται να αντιπαλέψει την φθορά ετών. Μαζί με τον Χουάνγκ, ο άξονας του Ολυμπιακού θα έχει αρκετές λύσεις.

 

Ένας άλλος 35+ για την ακρίβεια είναι 37,5 ετών, που ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ είναι ο διεθνής Πορτογάλος πλάγιος μπακ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος με την φανέλα του δικεφάλου της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται για έβδομη (7) σερί χρονιά. Το ήθελε τόσο πολύ να παίξει ένα ακόμη χρόνο στον ΠΑΟΚ που όταν ανακοινώθηκε η απόφαση έκανε σαν παιδί. «Ήταν η εκφρασμένη επιλογή του ιδίου να μην κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αυτό το καλοκαίρι που έκανε τον Ιβάν Σαββίδη να δεχθεί την εισήγηση του προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πορτογάλο άσο»! Για ένα ακόμη χρόνο ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, που πέρυσι υπέφερε από τους τραυματισμούς και γι’αυτό έπαιξε μόνο σε 22 αγώνες (15 στο πρωτάθλημα, έξι στο κύπελλο και σε ένα στο Κονφερενς Λιγκ) κάπου 900 λεπτά, θα έχει ακόμη ευκαιρία να δείξει το σπουδαίο ταλέντο του. Ο ιδιος δήλωσε πως «η 11 και τελευταία περίοδος με την φανέλα του ΠΑΟΚ θα είναι η καλύτερη μου…»! Να υπογραμμίσουμε πως ο Βιεϊρίνια στα 20 χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας έχει αγωνιστεί σε 545 παιχνίδια!!

Ο 35+1 =36αρης Μαροκινός Νόρντιν Αμραμπατ που ήταν στην κυριολεξία ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος, έχει κερδίσει με το σπαθί του την αγάπη και την εκτίμηση των ΑΕΚτζηδων! Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ο Αμραμπατ «γύρισε την πλάτη στις μεγάλες ομάδες της Ολλανδίας που του έκαναν πρόταση και απάντησε ΝΑΙ στην πρόταση της ΑΕΚ…»! Έτσι για έναν ακόμη χρόνο θα αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα των νταμπλούχων! Να τονίσουμε πως με την ΑΕΚ αγωνίστηκε πέρυσι σε 65 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και σημείωσε 14 γκολ! Και γι’αυτό ο Αργεντινός προπονητής θέλησε να τον κρατήσει στην ομάδα του.

Στον Άρη ένας 35+1,5=36,5αρης «κοσμογυρισμένος» Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος διανύει μια νέα μια φανταστική περίοδο. Με βαρύ βιογραφικό ο διεθνής Έλληνας επιθετικός που γράφει ιστορία φορώντας τα κιτρινόμαυρα του Άρη Θεσσαλονίκης, κατά καιρούς έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό, στη Σούπερ Λίγκα και στην Μπολόνια, στην Βερόνα και στην Σαμπντόρια στο Καμπιονάτο. Μπορεί εφέτος ο Λάζαρος να είχε λίγες συμμετοχές μόλις 13 και οι περισσότερες ως αλλαγή, κατάφερε όμως δουλεύοντας σκληρά, να πείσει τους ανθρώπους του Άρη ότι «αξίζει να τον εμπιστευτούν για έναν ακόμη χρόνο»! Να προσθέσω πως ο προπονητής του ο Τόλης Τερζής πιστεύει πως «αυτή θα είναι η χρονιά του Χριστοδουλόπουλου και θα βοηθήσει τους κιτρινόμαυρους στους στόχους τους»! Ο ιδιος ο Λάζαρος δήλωσε πως «είμαι έτοιμος να γράψω ιστορία στον Άρη»!

Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές 35+ όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού, ο Κώστας Γιαννούλης του ΟΦΗ, ο Ερβιν Ζουκάνοβιτς του Αστέρα Τρίπολης και άλλοι που συνεχίζουν την καριέρα τους και όπως «το παλιό καλό κρασί» γίνονται ακόμη καλύτεροι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις