Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αντηλιακό με χρώμα και δέρμα: Σε τι διαφέρει από το απλό;
PLUS

Αντηλιακό με χρώμα και δέρμα: Σε τι διαφέρει από το απλό;

Αντηλιακό με χρώμα και δέρμα: Ποιες οι διαφορές από εκείνο χωρίς χρώμα

Αντηλιακό με χρώμα v/s αντηλιακό χωρίς χρώμα. Ποιο είναι το καλύτερο; Σύμφωνα με τη Vogue India, το πλεονέκτημα της χρήσης ενός αντηλιακού με χρώμα έναντι ενός απλού αντηλιακού είναι ότι έχει πρόσθετα συστατικά που σας βοηθούν να φιλτράρετε τις UVA, τις UVB, το ορατό φως -όλα τα είδη φωτός, δηλαδή, που επηρεάζουν το δέρμα. Επίσης, ο Dr. Soma Sarkar, δερματολόγος και ειδικός αισθητικής ιατρικής στην κλινική Savoir Wellness Clinic σημειώνει πως «Βοηθά, επίσης, να καμουφλάρει τις μελανιές, αν έχετε, δίνοντάς σας έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος».

Η διαφορά ανάμεσα στο αντηλιακό με χρώμα και στο απλό αντηλιακό

Τα κανονικά αντηλιακά έχουν δημιουργηθεί για να αποκλείουν τις ακτίνες UVA και UVB που είναι γνωστό ότι βλάπτουν το δέρμα σας, αλλά δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το ορατό φως. Το ορατό φως εκπέμπεται από τον ήλιο και τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, οι οποίες διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες δερματικές παθήσεις. Το αντηλιακό πρέπει να είναι ορατό στο δέρμα για να μπλοκάρει το ορατό φως. «Τα χρωματιστά αντηλιακά είναι ουσιαστικά φυσικά αντηλιακά», εξηγεί ο Dr. Sarkar. «Σχηματίζουν ένα στρώμα στο δέρμα, εμποδίζοντας και αντανακλώντας τις ακτίνες για μέγιστη προστασία από αυτές και αποτρέποντας την επιδείνωση της μελάγχρωσης».

Ενώ τα ορυκτά ή φυσικά αντηλιακά είναι γνωστό ότι έχουν λευκό χρώμα λόγω της παρουσίας οξειδίου του ψευδαργύρου και διοξειδίου του τιτανίου, τα αντηλιακά με χρώμα συνδυάζουν αυτά τα ορυκτά φίλτρα UV ευρέος φάσματος με πρόσθετες χρωστικές ουσίες. Μαζί, δημιουργούν μια ορατή, δερματική απόχρωση σε διάφορες αποχρώσεις που μπορεί να αντανακλά το ορατό φως και να ταιριάζει απόλυτα με το δέρμα σας, χαρίζοντάς σας ομοιόμορφη λάμψη με ενισχυμένη αντηλιακή προστασία.

Τα οφέλη για το δέρμα

Τα αντηλιακά με χρώμα μπορούν να σας προστατεύσουν από τις βλάβες της υπεριώδους και του ορατού φωτός. Ενώ οι υπεριώδεις ακτίνες είναι διαβόητες για την επιδείνωση των σημείων πρόωρης γήρανσης, το μπλε φως μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις, όπως η υπερμελάγχρωση, οι σκούρες κηλίδες, οι ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος με οξείδιο του σιδήρου μπορεί να αποτρέψει το δέρμα σας από τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο και την έκθεση στο μπλε φως.

«Θεωρώ ότι τα αντηλιακά με χρώμα ωφελούν τους ανθρώπους που υποφέρουν από μελάγχρωση όπως το μέλασμα, η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση και οι φακίδες», μοιράζεται ο Dr. Sarkar. «Σας βοηθά να δώσετε καλύτερη προστασία, επειδή το μελαγχρωματικό δέρμα απαιτεί περισσότερη προστασία από το κανονικό δέρμα όσον αφορά τον αποκλεισμό του μπλε φωτός, των υπέρυθρων ακτίνων και του ορατού φωτός». Επιπλέον, προσφέρει ένα άψογο φινίρισμα, καθώς καλύπτει τις ατέλειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις