Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Voucher παιδικοί σταθμοί 2023: Τέλος χρόνου για τις καταβολές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher παιδικοί σταθμοί 2023: Τέλος χρόνου για τις καταβολές

Voucher παιδικοί σταθμοί 2023: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει πρώτα την φορολογική τους δήλωση

Λίγες ώρες απέμειναν για να λάβουν το κουπόνι τα παιδιά για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – δημοτικούς ή και ιδιωτικούς- για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στο www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr έως σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου και ώρα 23:59. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει πρώτα την φορολογική τους δήλωση, ενώ μπορούν να επιδοτηθούν και παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών» μέσω του οποίου επιδοτούνται παιδιά και άτομα με αναπηρία, για την έγγραφή τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ), για την περίοδο 2023-2024.

Ποια είναι όμως τα εισοδηματικά κριτήρια;

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα:

  •  έως 27.000 ευρώ έως δύο παιδιά
  • έως 30.000 ευρώ για τρία παιδιά.
  •  έως 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και έως 36.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι:

  •  έως 33.000 ευρώ έως δύο παιδιά.
  • έως 36.000 ευρώ για τρία παιδιά.
  • έως 39.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και έως 42.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής που θα αφορούν στο οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση των αιτούντων, τα οποία είτε θα αντληθούν αυτόματα με διεπαφές από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είτε θα επισυνάπτονται (up load) κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, θα εξειδικεύονται με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ. Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των δύο (2) γονέων [μερών/συζύγων] ή του γονέα σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό του Σημείωμα) του Υπ. Οικονομικών του φορολογικού έτους 2022 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2022 – 31/12/2022). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το δηλωθέν και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο Δ.1. του Εκκαθαριστικού Σημειώματος. Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης των αιτουσών/αιτούντων καθώς και του ετέρου μέλους σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις