Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρανς Μις Ολλανδία 2023: Ποια είναι η 22χρονη Rikkie Valerie Kolle
ΚΟΣΜΟΣ

Τρανς Μις Ολλανδία 2023: Ποια είναι η 22χρονη Rikkie Valerie Kolle

Τρανς Μις Ολλανδία 2023: Είναι έτοιμη για «Μις Υφήλιος»

Τρανς γυναίκα στέφθηκε Μις Ολλανδία 2023, για πρώτη φορά στην ιστορία των καλλιστείων και είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος. Η Rikkie Valerie Kolle, 22 ετών, έγραψε ιστορία αφού κέρδισε τον διαγωνισμό στην ολλανδική χώρα την Κυριακή, ως τρανσέξουαλ άτομο. Η νέα Μις Ολλανδία φόρεσε ένα κόκκινο φόρεμα καθώς την κατέλαβε η συγκίνηση ενώ παρέλαβε το στέμμα της. Το μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου με ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ οι συναγωνίστριές της χειροκροτούσαν. Eνώ γεννήθηκε με τα βιολογικά χαρακτηριστικά ενός άντρα, το 22 χρονο μοντέλο έκανε μετάβαση φύλου και προσδιορίζεται ως γυναίκα.

Ωστόσο, η Rikkie Valerie Kollé δέχθηκε αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που την αποκαλούν «αρσενικό». Κάποιοι μάλιστα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ένας βιολογικός άνδρας πήρε τη θέση των γυναικών στα καλλιστεία.

Τα κατάφερα, ήταν εξωπραγματικά, όλα είναι δυνατά

«Τα κατάφερα! Είναι εξωπραγματικό, αλλά μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου @missnederland 2023. Ήταν ένα εκπαιδευτικό και υπέροχο ταξίδι, η χρονιά μου δεν μπορεί να πάει στραβά. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και έδειξα ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και ναι, είμαι τρανς γυναίκα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα.

Το έκανα αυτό με τις δικές μου δυνάμεις και απόλαυσα κάθε στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές και όλους στην ομάδα της Μις Ολλανδία που με εμπιστεύτηκαν, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αγαπημένες μου συναγωνίστριες φιναλίστ, κάναμε όλες ένα σόου, σας αγαπώ όλες, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη. Και όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, θέλω να είμαι εκεί για εσάς και να είμαι το παράδειγμα που έλειψε και εμένα. Σε πολλές ακόμα περιπέτειες, ας ετοιμαστούμε για τη @missuniverse. Τόσο ενθουσιασμένη», έγραψε στο ποστ της.

Είναι έτοιμη για «Μις Υφήλιος»

Τώρα η Rikkie Valerie Kolle, μετά την ιστορική της πρωτιά στην Ολλανδία, νιώθει έτοιμη να κατακτήσει το διεθνές στερέωμα. Η Μις Υφήλιος 2023 θα διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Δεκέμβριο, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, και θα διαγωνίζονται γυναίκες από 24 χώρες για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η σταρ θα είναι η δεύτερη τρανσέξουαλ γυναίκα που θα λάβει μέρος στη διεκδίκηση του τίτλου της Μις Υφήλιος. Το 2018 η Angela Ponce από την Ισπανία έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που διεκδίκησε τον τίτλο των καλλιστείων. Είχε δηλώσει τότε στο NBC ότι «ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί» ότι θα έφτανε στην τελική φάση. Οι τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενες μπορούν να διεκδικήσουν το στέμμα από το 2012.

Ποια είναι η Rikkie Valerie Kolle

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Rikkie υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου με την ίδια να γράφει την ιστορία της στο Instagram.«Η ημέρα που έγινα αυτό που θέλω να είμαι και είμαι τώρα». Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους οπαδούς μου γνωρίζουν ότι γεννήθηκα σε λάθος σώμα. Γεννήθηκα ο μικρός Ρικ. Αλλά ο μικρός Ρικ ήθελε να γίνει η δυνατή Ρίκι. Η μετάβαση από αρσενικό σε θηλυκό έγινε. Από την ηλικία των 8 ετών ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, μέσα από πολλές βαθιές κοιλάδες που σίγουρα πέρασα. Ειδικά όταν παρουσιάστηκα πραγματικά ως γυναίκα και άλλαξα το όνομά μου σε Ρίκι γύρω στην ηλικία των 11 ετών. Από το bullying μέχρι τα wait-ups και το να τρέχω κλαίγοντας στο σπίτι δεν ήταν εύκολο και συχνά σκεφτόμουν “Γιατί εγώ; Γιατί μου συμβαίνει αυτό;”.

Αλλά πάντα είχα μεγάλη υποστήριξη από την αγαπημένη μου οικογένεια και τους φίλους μου. Μου έδωσαν πρώτα αναστολείς της εφηβείας στα 12 και μετά γυναικείες ορμόνες στα 16. Τελικά, ήξερα τι ήθελα όταν ήρθε η ώρα – χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Κάτι που θα με έκανε προσωπικά 100% γυναίκα. Παρόλο που ξέρω ότι αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα, για μένα ήξερα ότι αυτό θα έκλεινε τον κύκλο. Μετά από μια διετή λίστα αναμονής, πολλές αναποδιές και δύσκολες στιγμές, έλαβα ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022: «Καλημέρα κυρία μου, έχουμε μια ημερομηνία για εσάς». Μέσα μου ένιωσα αμέσως μια αίσθηση γαλήνης, επιτέλους σκέφτηκα. Επιτέλους το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα, αυτό που μερικές φορές φαινόταν πολύ μακρινό. Επιβεβαιώθηκε ξαφνικά η ημερομηνία της επέμβασης..

ΥΓ Θέλω να σας ενημερώσω όλους ότι η χθεσινή επέμβαση κύλησε ομαλά και καλά. Από αυτή τη στιγμή ξεκινάει ένα εντελώς νέο ταξίδι, γιατί τρανσέξουαλ γυναίκα εξακολουθώ να είμαι, και αυτό δεν θα αλλάξει. Ωστόσο, ανυπομονώ για το μέλλον και για όλα όσα θα έρθουν, για το πόσο ευτυχισμένη θα είμαι και πόσο θα με αγαπούν οι κοντινοί μου άνθρωποι. Ευχαριστώ για όλα τα καλά και θερμά λόγια μέχρι στιγμής, αυτό μου κάνει πολύ καλό Θα αναρρώσω τώρα, και θα επιστρέψω πιο δυνατή γυναίκα από ό,τι ήμουν ήδη. Και να θυμάστε: Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Ακόμα κι αν τα πράγματα μερικές φορές φαίνονται ανέφικτα ή πολύ μακρινά. Επιμείνετε και τολμήστε να επιλέξετε για τον εαυτό σας, μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στο να γίνετε ο εαυτός σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις