Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις αντιεξουσιαστών στον Πειραιά με 39 βόμβες μολότοφ
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις αντιεξουσιαστών στον Πειραιά με 39 βόμβες μολότοφ

Γνώριμος ο ένας για επιθέσεις

Την τελευταία στιγμή, πιστεύουν οι αστυνομικοί, ότι αποσοβήθηκε πύρινη επίθεση με χρήση δεκάδων μολότοφ, κατά στόχου, που παραμένει προς στιγμήν άγνωστος, χάρη στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο 39 εμπρηστικές βόμβες!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο, ηλικίας 22 και 24 χρόνων, που συνελήφθησαν σε περιοχή του Πειραιά, από ομάδα αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, όταν οι τελευταίοι θεώρησαν τις κινήσεις τους ύποπτες και τους κάλεσαν για έλεγχο, στη διάρκεια της εξέτασής τους στην Κρατική Ασφάλεια, αρνήθηκαν να δώσουν και τα αποτυπώματά τους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων και συμμετοχή σε επεισόδια. Οι κάτοχοι του κινητού πύρινου οπλοστασίου είναι κατηγορούμενοι για κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από κοινού, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και εμπρηστικών μηχανισμών, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και για απείθεια.

Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Ακτή Ποσειδώνος, στον Πειραιά. «Ειδικότερα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο αυτοκίνητο κινούμενο στην περιοχή του Πειραιά, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

39 βόμβες μολότοφ

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ μέσα σε σακίδια και σακούλες. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία επελήφθη προανακριτικά». Όπως ήταν επόμενο, ακολούθησαν και κατ’ οίκον έρευνες, στις οποίες επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις στη διάρκεια επεισοδίων.

«Σε επακόλουθη έρευνα στις οικίες τους», προσθέτει η Αστυνομία «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

· Έξι κροτίδες, 2 σπρέι πιπεριού,

· χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα-δακρυγόνο, αντιασφυξιογόνος μάσκα, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα απεστάλησαν προς εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν την υποβολή τους σε δακτυλοσκόπηση», καταλήγει η επίσημη ενημέρωση.

Στα εγκληματολογικά

Πέραν των άλλων σημαντικών σε κάθε περίπτωση ευρημάτων, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην εξέταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων. Από τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να διαφανεί ακόμη και ο στόχος των δύο, αλλά και τυχόν άλλων που θα συνεργάζονταν στην επίθεση η τις επιθέσεις. Βόμβες μολότοφ, ωστόσο, χρησιμοποίησαν και τα άτομα που προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στη Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι, ξημερώματα Κυριακής. Μετά το τέλος του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, ομάδα αγνώστων, με οργανωμένο σχέδιο, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα, βγήκε από το Φεστιβάλ και πέταξε τις μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Προκλήθηκε πυρκαγιά σε μηχάνημα έργου και σε δύο κομπρεσέρ καθώς επίσης και σε δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα έξω από το Άλσος. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο προχώρησε σε 7 προσαγωγές, ωστόσο τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα στη συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις