Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέες ταυτότητες 2023: Δέσμευση Μηταράκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ταυτότητες 2023: Δέσμευση Μηταράκη

Νέες ταυτότητες 2023: Τον Σεπτέμβριο οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας- MyELAS στα κινητά

Νέες ταυτότητες για τους πολίτες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και η εφαρμογή MyELAS αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. Παράλληλα, με τις νέες ταυτότητες, η Τροχαία ξαναβγαίνει στους δρόμους, αυτή τη φορά με tablets στα χέρια, ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβάζονται στο taxis, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Από το βήμα της Βουλής έθεσε τις προτεραιότητες και τους στόχους του υπουργείου την επόμενη τετραετία. «Βασικός κανόνας είναι το ένστολο προσωπικό να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε παράβαση, ανεξαρτήτως υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί», είπε ο Νότης Μηταράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο προχωρά η έκδοση νέων ταυτοτήτων σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η έκδοση νέων διαβατηρίων.

Σχεδιάζουμε να φέρουμε την αστυνομία στο κινητό του πολίτη

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Αναφερόμενος στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και ρατσιστικής βίας ο Νότης Μηταράκης τόνισε πως στόχος είναι να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Για να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες θα προχωρήσουμε συνολικά στην πρόσληψη 200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες της αστυνομίας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ακόμα για «το εμβληματικό έργο, την μετεγκατάσταση του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Για το μεταναστευτικό, είπε πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πως στόχος είναι ο περαιτέρω περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. «Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε στην ολοκλήρωση του Φράκτη του Έβρου στο πλαίσιο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ με ορίζοντα ολοκλήρωσης – στο σύνολό του- το τέλος του 2025», επεσήμανε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις