Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αντρέα Μποτσέλι στο Πρωινό: Η Ελλάδα, η σύζυγός του και οι πραγματικοί ήρωες της ζωής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντρέα Μποτσέλι στο Πρωινό: Η Ελλάδα, η σύζυγός του και οι πραγματικοί ήρωες της ζωής

Αντρέα Μποτσέλι στο Πρωινό: «Ήρωες της εποχής μας είναι αυτοί που αφιερώνουν τη ζωή τους δίπλα στους φτωχούς»

Στην εκπομπή «Πρωινό μας» και τη Φαίη Σκορδά μίλησε την Παρασκευή (7/7) ο κορυφαίος τενόρος, Andrea Bocelli για τη ζωή, την οικογένειά του ενώ εξέφρασε και την αγάπη του για τη χώρα μας. Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 18 Ιουλίου είπε: «Είμαι χαρούμενος που θα έρθω σύντομα στην Αθήνα, έχει περάσει καιρός που δεν τραγούδησα στη χώρας σας. Συνάντησα ένα πολύ φιλικό κοινό και ανυπομονώ να επιστρέψω», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Γνωρίζω για τη χώρα σας από τα σχολικά μου χρόνια. Έμαθα να αγαπώ την ελληνική κουλτούρα από τότε που διδάχθηκα για τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και όχι μόνο… Και όλους τους υπόλοιπους ασφαλώς, τον Αναξαγόρα, τον Αναξιμένη.

Το ελληνικό κοινό είναι πολύ προσηλωμένο, εγκάρδιο, στοργικό και γι’ αυτό νιώθω μεγάλη ευθύνη. Το να τραγουδήσω μπροστά σε τόσα πολλά άτομα ένα ρεπερτόριο, σαν αυτό που θα φέρω στην Ελλάδα, είναι μεγάλη ευθύνη και είμαι σίγουρος ότι πολλά άτομα θα το ακούσουν, ίσως, για πρώτη φορά. Και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να έρθω στην Ελλάδα σε μια καλή φυσική κατάσταση και ελπίζω να συμβεί έτσι».

Όσο για τι μετράει στη ζωή τελικά, ο σπουδαίος τενόρος ήταν αφοπλιστικός,

«Σε αυτή τη ζωή προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ζωή, την ατελεύτητη. Και αν δεν ήταν έτσι, τότε η ζωή θα ήταν ένα αστείο! Κάτι ανούσιο… Ευτυχώς, έχουμε αυτή την υπόσχεση, που κατά τη γνώμη μου, δικαιολογεί το ότι είναι αδύνατο η ζωή μας να είναι έρμαιο της τύχης. Και γι’ αυτό πάντα πίστευα και πάντα προσπαθούσα να βρω τον τρόπο, ώστε το σώμα μου να υπακούει στο πνεύμα και όχι το αντίθετο».

Για τη γυναίκα του και την οικογένειά του, ο Αndrea Bocelli είπε ότι οι επιλογές του ήταν συνειδητές και αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο ευτυχισμένος. «Ωστόσο, αυτή η ζωή είναι φτιαγμένη για να αντιμετωπίζουμε και επώδυνες καταστάσεις», διευκρίνισε. Και συνέχισε: «Αυτό δεν αλλάζει την ιδέα που έχω για την οικογένεια και τη ζωή γενικά. Η μικρή Virginia, η μικρή μου κόρη, είναι δεμένη μαζί μου. Από τη στιγμή που ήρθε, δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν». Ο σπουδαίος τενόρος έχει κάνει κι ένα ντουέτο μαζί με τη μικρή του κόρη και συγκεκριμένα τραγούδησαν το «Hallelujah« του Leonard Cohen.

Τα άλλα δύο του παιδιά, ο Matteo, ακολουθεί τη δική του πορεία και μάλιστα θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, κάτι που, όπως παραδέχθηκε ο Andrea Bocelli, τον αγχώνει γιατί γνωρίζει τις «παγίδες» και τις δυσκολίες, αλλά είναι μια προσωπική του απόφαση. Τέλος, ο Amos είναι πτυχιούχος Αεροναυπηγικής Μηχανικής, αλλά έχει και πτυχίο στο πιάνο. «Αποφάσισε να μην γίνει μουσικός», ανέφερε ο σπουδαίος τενόρος χαμογελώντας.

Τέλος, στο ερώτημα αν η σύζυγός του ήταν ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν, ο ίδιος είπε,

«Έχω γράψει τραγούδια για τη Βερόνικα. Ένα από αυτά ονομάζεται “Για εσένα”. Μιλάει για την ευτυχία που μου χάρισε, για τη μεγάλη χαρά που έφερε στη ζωή μου. Η μητέρα μου κάποτε σε μια συνέντευξη είχε πει: “Σε ευχαριστώ Βερόνικα που έφερες τον ήλιο στην καρδιά του γιου μου’’. Και είχε δίκιο. Έχω γράψει τραγούδια για εκείνη, αλλά ακόμη και ποιήματα, της τα γράφω το βράδυ. Της τα στέλνω με email και εκείνη τα βρίσκει το πρωί στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο».

«Ισχύει ότι καταλάβατε ότι είναι η γυναίκα της ζωής σας όταν ακουμπήσατε το χέρι της;» τον ρώτησε η Φαίη Σκορδά.

«Πιστεύω πως όταν συναντήσεις τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει στη ζωή σου το άλλο σου μισό, σου κάνει κλικ. Σίγουρα μου άρεσε αμέσως. Αυτό ναι. Πιστεύω ότι ισχύει ότι έχουμε αδελφή ψυχή. Πρέπει να έχουμε την πιθανότητα, την υπομονή να το περιμένουμε, να το ψάχνουμε, τη θέληση να το ψάχνουμε. Σίγουρα υπάρχει μια αδελφή ψυχή για όλους μας».

«Είστε πολύ σημαντικός και για την προσφορά του ιδρύματος Andrea Bocelli για όλο τον κόσμο. Ποιοι είναι για σας οι ήρωες της εποχής μας. Προφανώς είστε κι εσείς ένας από αυτούς» ήταν η επόμενη ερώτηση της παρουσιάστριας.

Δεν είμαι ήρωας της εποχής μας

«Δεν είμαι ήρωας της εποχής μας. Πιστεύω πως οι ήρωες των καιρών μας είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν τα πάντα και πηγαίνουν δίπλα στους φτωχούς, αφιερώνοντάς τους όλη τη ζωή τους και θυσιάζουν την καλοπέρασή τους, τον πλούτο και όλα τα συναφή μόνο και μόνο για να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας και χαράς σε όσους θεωρούνται οι “έσχατοι” της κοινωνίας. Κι εγώ γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους. Για παράδειγμα ο πατέρας Rick που δουλεύει στην Αϊτή εδώ και 35 χρόνια ως γιατρός. Για μένα αυτός είναι ένας ήρωας της εποχής μας» υπογράμμισε ο Αντρέα Μποτσέλι και έδωσε ραντεβού με το ελληνικό κοινό στις 18 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις