Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο Τάσος Δουβίκας έγινε ο πρώτος Έλληνας «ιπτάμενος Ολλανδός»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τάσος Δουβίκας έγινε ο πρώτος Έλληνας «ιπτάμενος Ολλανδός»

Τάσος Δουβίκας: Ένας Έλληνας στη θέση του Γιόχαν Κρόιφ!

Φαίνεται πως η Ολλανδία «πάει» πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα! Από τον Νίκο Μαχλά του ΟΦΗ που έγραψε την δική του χρυσή ιστορία μέχρι τις ημέρες μας, με τον Βαγγέλη Παυλίδη και τον Τάσο Δουβίκα να «πετάνε» στην κυριολεξία! Είναι γεγονός πως η χώρα της τουλίπας, η Ολλανδία και φυσικά το πρωτάθλημα της το Eredivisie ήταν ανέκαθεν ένα περιβάλλον ιδανικό για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Εδώ είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους. Η Ολλανδία χρόνια τώρα αποτελεί και είναι ένα ασφαλή σκαλοπάτι, για πολλούς δικούς μας παίκτες. Από αυτή την χώρα κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Την Ολλανδία επέλεξε για να «ανοίξει τα φτερά» του και ο 23 χρόνος διεθνής άσος Τάσος Δουβίκας που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Τρίπολης. Ενώ τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε κάτω από τις οδηγίες του πατέρα του, του Γιάννη Δουβίκα που εκείνη την εποχή ήταν προπονητής του Παναργειακού! Λίγο αργότερα ο μικρός Τάσος θέλησε να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια και ξεκίνησε ξεχωριστό δρόμο από την οικογένεια του. Το άστρο του Τάσου Δουβίκα άρχισε να ανατέλλει σιγά σιγά και να λάμπει στον ουρανό της ομάδας της Τρίπολης!

 

Το καλοκαίρι του 2020 πήγε στον Βόλο όπου ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα. Ωρίμασε ποδοσφαιρικά με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γίνει «το μήλο της έριδος» για τους μεγάλους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου! Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που…σχημάτισαν ουρά για να διεκδικήσουν τον Δουβίκα! Ο ΠΑΟΚ ύστερα από εισήγηση του Σάκη Τσιώλη, (ήταν ο προπονητής που ανάδειξε τον Τάσο στον Αστέρα Τρίπολης) έφθασε κοντά στην απόκτηση του! Ο Δουβίκας ομως ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ολλανδία! Έτσι και αφού αρνήθηκε τις νέες και πολύ σπουδαίες προτάσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να μετακομίσει στην Ολλανδία υπερίσχυσε. Και τελικά ο Δουβίκας αποκτήθηκε από την Ουτρέχτη έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα η ομάδα του ο Βόλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Τάσου Δουβίκα στην Ολλανδική Ουτρέχτη από την 1η Ιουλίου. Επιθυμία της ΠΑΕ Βόλος ήταν να μεταγραφεί ο Τάσος Δουβίκας στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ήμασταν υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο εξωτερικό», ανέφερε το καλοκαίρι του 2021 η ανακοίνωση του Βόλου.

Θυμίζουμε πως εκείνη την περίοδο οι “ασπρόμαυροι” δεν είχαν μπει στη διαδικασία του νέου πρότζεκτ που εφαρμόζουν φέτος, δίνοντας ρόλο και χρόνο σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Δουβίκας μετά από το νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΛ είχε δηλώσει στην κάμερα της Nova: «Ήθελα εξωτερικό, είναι τιμή μου που με ήθελε μια τόσο μεγάλη ομάδα(σ.σ. ο ΠΑΟΚ) αλλά έχω επιλέξει την Ουτρέχτη. Θα με πιστέψουν θα πάρω χρόνο συμμετοχής και αν μπορέσω να ανταποκριθώ θα συνεχίσω να παίζω».

 

Είναι αλήθεια πως η πρώτη χρονιά του νεαρού Τάσου Δουβίκα στην Ολλανδία ήταν «χρόνος προσαρμογής». Παρόλα αυτά κατάφερε και σημείωσε 9 γκολ, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ! Την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ προσπάθησαν, επιχείρησαν να πείσουν τον Τάσο να επαναπατριστεί και να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο με ιδιαίτερα μεγάλες απολαβές! Ο Δουβίκας ούτε που ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο. Πίστεψε στις δυνάμεις του και έμεινε στην Ουτρέχτη! Πίστεψε στις δυνατότητες του και έκανε το μεγάλο…μπαμ! Ο Έλληνας φορ από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς διανύει μια εξαιρετική σεζόν, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρωταθλήματος να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και της Eredivisie! Συγκεκριμένα ο Τάσος Δουβίκας που βλέπει δίκτυα πέτυχε 10 τέρματα σε 17 παιχνίδια (9 ως βασικός) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και του Ολλανδικού πρωταθλήματος! Αυτές δεν είναι όμως οι μοναδικές πρωτιές που κατέχει στη φετινή Eredivisie, καθώς είναι πρώτος σε τελικές ανά αγώνα με 4.25 και πρώτος στις τελικές εντός εστίας με 2.17. Παράλληλα είναι πρώτος σε γκολ ανά 90 λεπτά με 1.04, ενώ δεύτερος στη λίστα είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης με 1.01. Επίσης, ο Δουβίκας είναι πρώτος στα τέρματα ανά παιχνίδι χωρίς τα πέναλτι με 0.93, με τον Παυλίδη να είναι πάλι δεύτερος με 0.90!!

Έτσι ο Τάσος Δουβίκας έγινε ο πρώτος Έλληνας Ιπτάμενος Ολλανδός και πήρε επάξια την θέση του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις