Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euro 2004: Απίστευτο, 19 χρόνια μετά!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2004: Απίστευτο, 19 χρόνια μετά!

Euro 2004: Όταν ο Γερμανός διαιτητής Μάρκους Μερκ σφύριξε για τελευταία φορά, «φύγαμε όλοι για τον έβδομο ουρανό»!

«Γκοοοοολλλλλ» φώναξε ΟΛΗ η Ελλάδα εκείνο το βράδυ στις 4 Ιουλίου του 2004, όταν στο 57 λεπτό ο Χαριστέας με κεφαλιά σημείωνε το 1-0 επι της πανίσχυρης Πορτογαλίας μέσα στο «σπίτι» της! Η Ελλάδα είχε κάνει το απίστευτο! Το θαύμα! Πήρε το βαρύτιμο Κύπελλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και την έκανε να…παραμιλάει! Όταν ο Γερμανός διαιτητής Μάρκους Μερκ σφύριξε για τελευταία φορά, «φύγαμε όλοι για τον έβδομο ουρανό»! Η Ελλάδα ήταν η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ! Και πρέπει επιτέλους να το πιστέψουμε! Ναι είναι αλήθεια. Πέρασαν 19 χρόνια και πολλοί δεν το έχουν…πιστέψει ακόμη; Και όμως το έχουμε καταφέρει και αυτό! «Ελλάς όλε»!

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες όταν ο Ζαγοράκης σήκωνε το κύπελλο, ΟΛΟΙ τραγουδούσαμε εκείνο το βράδυ, το «σήκωσε το, το τιμημένο… δεν μπορώ, δεν μπορώ… να περιμένω…»! Και φυσικά αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το ξεχάσουμε. Αποτελεί άλλωστε μέρος της ιστορικής κατάκτησης του euro2004! Ο αρχιτέκτονας της ιστορικής Εθνικής μας ομάδας ήταν ο Γερμανός Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου περισσότερο και ποιο φανατικά ακόμη και από αυτούς τους οργανωμένους! Μάλιστα με δάκρυα στα μάτια σήκωσε, μαζί με τα παιδιά του όπως τα αποκαλούσε, το κύπελλο του Euro2004! Ο βασιλιάς Ότο Ρεχάγκελ έψαλε σε άπταιστα ελληνικά τον Εθνικό μας Ύμνο! Ήταν κάτι που συγκλόνισε όλο τον Ελληνισμό!

 

Η Ελλάδα ξεκίνησε το ταξίδι της στο Euro2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας με νίκη! Στο εναρκτήριο παιχνίδι παίζαμε με την οικοδέσποινα Πορτογαλία! Όλοι μίλαγαν για μια μεγάλη συντριβή που έρχεται… Όμως λογάριαζαν χωρίς τον…ξενοδόχο! Όχι μόνο δεν υπήρξε συντριβή, αλλά νικήσαμε με 2-1 την ομάδα του Ρονάλντο και των άλλων παιδιών! Δεκαεννέα χρόνια μετά και όλος ο κόσμος εξακολουθεί να μιλάει για αυτόν τον θρίαμβο της Ελλάδος! «Σήκωσε το, το τιμημένο…δεν μπορώ…δεν μπορώ να περιμένω…»! Ναι είναι αλήθεια είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004! Να το πιστέψουμε επιτέλους!

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα

Είναι γεγονός πως τέτοια ημέρα κάθε χρόνο τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ από την επόμενη κιόλας της κατάκτησης του Euro2004 στις 4 Ιουλίου του 2004, συναντιώνται και χαίρονται με ιδιαίτερο τρόπο την επιτυχία τους που έκανε υπερήφανη την Ελλάδα. Έτσι και εφέτος οι Έλληνες διεθνείς που συμμετείχαν στην ομάδα βρέθηκαν και εορτάσαν την κατάκτηση του ξανά και ξανά. Το βράδυ 4 Ιουλίου 2023 η “παρέα” της Εθνικής ομάδας ήταν σε εστιατόριο στην Ακρόπολη και με φόντο το τρόπαιο αλλά και τον ιερό βράχο θυμήθηκαν όλοι όσα έγιναν στον άθλο της Πορτογαλίας. Οι περισσότεροι εκ των διεθνών μάλιστα ανέβασαν τη σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό τους στο instagram.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις