Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημήτρης Μαύρος σκιαγραφεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημήτρης Μαύρος σκιαγραφεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Το προφίλ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο Δημήτρης Μαύρος της MRB. Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Οpen, και για το πώς οδηγήθηκε στο ναυάγιο των εκλογών, ο κ. Μαύρος είπε: «Δεν συνειδητοποιήθηκε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ο κόσμος να είναι ένα συστημικό κόμμα. Είχαμε ένα κόμμα από το οποίο υπήρχαν συστημικές προσδοκίες και εκείνο συμπεριφερόταν εφηβικά, ως αντισυστημικό. Άρα, εάν τη συστημικότητα τη βαφτίζουμε κεντρώα συμπεριφορά, ας είναι έτσι. Το θέμα είναι ότι από δεξιά δεν μπορεί να πάει, στην πράξη όμως είναι να συμπεριφέρεται εν τέλει κεντρώα. Έχουμε μπερδέψει δε ότι ο άξονας Δεξιά-Αριστερά έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει πλέον. Αυτό που λέγαμε Κέντρο και μεσαίο χώρο επί Καραμανλή, σήμερα είναι μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για Δεξιά. Μίλησε για αλαζονεία. Άρα είναι μοιραίο ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στη μεσαία τάξη, όπου η μεσαία τάξη είναι αντίληψη, κι όχι οικονομετρικά χαρακτηριστικά».

«Πιο μορφωμένος από τον Τσίπρα ο επόμενος πρόεδρος»

Φτάνοντας στη διάδοχη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα, ο κ. Μαύρος είπε: «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτον, ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι περισσότερο μορφωμένος από τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να είναι περίπου ή εξίσου γοητευτικός όσο ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό καλύτερα απ’ ό,τι ο κ. Τσίπρας. Και πρέπει εσωτερικά, μέσα στην Ελλάδα, οι αγορές να μη νιώθουν ότι απειλούνται από επιλογές τις οποίες θα κάνει. Άρα, βρείτε εσείς με τα χαρακτηριστικά που σας έδωσα τον κατάλληλο…».

«Μόνο ο Παύλος Πολάκης» παρενέβη, αστειευόμενος, ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Μήπως… φωτογραφίζει τον κ. Σπίρτζη;» είπε ο παρευρισκόμενος στο πάνελ δικηγόρος Θ. Μαντάς, με τον κ. Σπίρτζη καθισμένο δίπλα του.

«Όχι, όχι, δεν εννοώ τον κ. Σπίρτζη», είπε ο κ. Μαύρος και τόνισε ξανά με νόημα: «Θα πρέπει να είναι εξίσου ή περίπου γοητευτικός όσο κι ο κ. Τσίπρας»…

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στα «πυρά» που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του, τόνισε: «Θα ξεκαθαρίσουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των εργαζομένων; Ή είναι και εκφράζει ευρύτερες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες; Θα έχουμε ξεκάθαρη στάση για την επιχειρηματικότητα;».

Ο κ. Μαύρος, από την πλευρά του, και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Σπίρτζη, κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρακτικές που ακολούθησε στη διακυβέρνησή του, φέρνοντας ως παράδειγμα το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες. «Πόσοι είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας όταν το βράδυ που κυνηγούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαπραγματεύσεις και είδαμε τον κύριο Λιαρέλλη να μπαίνει μέσα στο ξενοδοχείο με διπλωμένο ένα στρώμα κι ένα ράντζο να μπαίνει και να μην πούμε τι έγινε εκεί μέσα, και να μοιραστούν οι άδειες, δεν θα ήταν μοιραίο να έφταναν τα ΜΜΕ να μην είναι “εύκολοι” φίλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις