Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνταγή: Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και καπνιστό σολομό
PLUS

Συνταγή: Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και καπνιστό σολομό

Εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικών (500 γρ.)
300 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
6 κ. σ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
1 φλ. τσαγιού αρακά
1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε κονσέρβα, στραγγισμένα

pasta on white ceramic plate

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου στο κρεμμύδι.

Βήμα 3

Προσθέστε σταδιακά το γάλα. Ζεστάνετε μέχρι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το τυρί μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τον αρακά και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 4 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίξτε τον καπνιστό σολομό και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά.

pasta dish on black ceramic plate
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις