Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπαρτιάτες: Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, ασχολείται τώρα με το χωροταξικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπαρτιάτες: Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, ασχολείται τώρα με το χωροταξικό

Επίσημο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στο χωροταξικό της Βουλής.

Πληρωμένη απάντησε από τους Σπαρτιάτες έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου έθεσε ζήτημα για το χωροταξικό της Βουλής. Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε το εν λόγω θέμα, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη ως εκπρόσωπος του κόμματος στη διάσκεψη των Προέδρων, μετέφερε στον Κώστα Τασούλα το αίτημα του κόμματός της να μετακινηθούν οι Σπαρτιάτες. Απαντώντας μέσω του MEGA, στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίο στέλεχος των Σπαρτιατών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, έχει λύσει και τα δικά του προβλήματα, πλέον ασχολείται με το χωροταξικό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πού θα κάτσουμε, εμάς μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να κάνουμε δουλειά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Σπαρτιάτες διεκδικούσαν θέση στα έδρανα της πρώτης σειράς, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Κώστα Τασούλα. Στην πρώτη γραμμή άλλωστε έχουν έδρανα μονάχα τα πρώτα τέσσερα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Έντονο παρασκήνιο

Έτσι, μετά από έντονο παρασκήνιο, η χωροταξία καθορίστηκε ως εξής: Βλέποντας τα έδρανα από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, δεξιά στις δύο πρώτες πτέρυγες και μέχρι επάνω, κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στα μεσαία έδρανα κάθονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και από πάνω τους οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Τα λίγα έδρανα που είναι στα ορεινά της μέσης, τα καταλαμβάνουν επίσης βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάτω και αριστερότερα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενώ τις δύο από πάνω πτέρυγες τις καταλαμβάνουν τα δύο νεοεισερχόμενα κόμματα. Δεξιά της Νίκης και αριστερά των Σπαρτιατών.

Τέρμα αριστερά και κάτω, συναντάμε παραδοσιακά τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, από πάνω τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας και στα ορεινά οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ιστορία, η αίθουσα της Ολομέλειας διαθέτει 359 έδρανα, δηλαδή 59 περισσότερα από τον αριθμό των βουλευτών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις