Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νατσιός για σχολεία: Το μάθημα που θέλει ο πρόεδρος της Νίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νατσιός για σχολεία: Το μάθημα που θέλει ο πρόεδρος της Νίκης

Νατσιός για σχολεία: «Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε ακροδεξιοί ή φασίστες» είπε ακόμη.

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στα «πιστεύω» του κόμματός του, την σχέση με την εκκλησία, ενώ απάντησε και στο αν είναι ακροδεξιό κόμμα. Επίσης, αναφέρθηκε στις απόψεις του κόμματος για το «δικαίωμα του αγέννητου παιδιού» ξεκαθαρίζοντας πως είναι κατά των αμβλώσεων. «Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ στενάχωρες, είναι πολύ δύσκολες. Έχουν προκαλέσει δράματα σε νέα παιδιά. Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού.

Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνεται και μια διαφορετική αγωγή στα σχολεία, μια αγωγή της αγνότητας», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο κ. Νατσιός αρνήθηκε πως το κόμμα του είχε ανοιχτά στήριξη ή οποιαδήποτε σχέση με την εκκλησία, αρνούμενος πως η Νίκη χρηματοδοτήθηκε από αυτήν. Ο κ. Νατσιός είπε χαρακτηριστικά πως «επίσημη στήριξη δεν υπήρχε ποτέ. Εγώ πηγαίνω στο Αγιο Ορος, όπως ξέρουν τα άλλα κόμματα, ήξεραν τη Νίκη. Δεν την προωθούσαν όμως». «Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε ακροδεξιοί ή φασίστες» είπε ακόμη.

Το σχόλιο Νατσιού για το μάθημα «αγνότητας»

Ο κ. Νατσιού δέχτηκε πιέσεις από το πάνελ να απαντήσει στο τι εννοούσε ότι αντί για μάθημα σεξουαλικής αγωγής, θα έπρεπε να μπει μάθημα «αγωγής της αγνότητας» στα σχολεία και συγκεκριμένα στα δημοτικά. «Αντί να διδάσκουμε συνταγές μαγειρικής θα μπορούσαμε να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους μαστόρους της λογοτεχνίας μας. Σας ενοχλεί η λέξη αγνότητα; Αν διδάξεις κείμενα του Ελύτη, του Πολέμη, του Δροσίνη, του Κάλβου, γαληνεύει η ψυχή των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνει και τον Ανδρέα Εμπειρίκο, απέφυγε φυσικά να απαντήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις