Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά – ελληνική σημαία: Έξαλλοι οι Τούρκοι με Έλληνα
ΚΟΣΜΟΣ

Αγιά Σοφιά – ελληνική σημαία: Έξαλλοι οι Τούρκοι με Έλληνα

Αγιά Σοφιά - ελληνική σημαία: Η ανάρτηση Τσελίκ

Οργή στην Τουρκία προκάλεσε η κίνηση του Έλληνα TikToker Μιχάλη Κανδύλα ο οποίος ανέβασε βίντεο ποζάροντας με την ελληνική σημαία μπροστά από την Αγία Σοφία. Στο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Μιχάλης Κονδύλας, κρατάει την ελληνική σημαία μπροστά από την Αγία Σοφία και λέει: «Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε εκκλησία. Και όχι απλά εκκλησία, ελληνική εκκλησία. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη θα είναι πάντοτε ελληνική πόλη».

Τουρκικά ΜΜΕ αλλά και ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ έκαναν λόγο για πρόκληση. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλες οι αντιδράσεις που του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα. Ο Τσελίκ με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι η καρδιά του λαού (…) Ο φύλακας της είναι η σημαία μας με την ημισέληνο και το αστέρι».

@kondylas_m Η ιστορία δεν ξεχνιέται . Το Βυζάντιο υπήρξε και θα υπάρχει εδώ . Ζούμε με την ευχή ότι κάποτε θα επιστρέψει σε αυτούς που πραγματικά ανήκει .. 🇬🇷 #turkey #istanbul #greece #greekflag #hagiasophia #history #byzantine #byzantineempire #kondylas #kondylastour #foryou ♬ original sound – Μιχάλης Κονδύλας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις