Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έδρες 2023 ανακατανομή: Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που κερδίζουν ή χάνουν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έδρες 2023 ανακατανομή: Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που κερδίζουν ή χάνουν

Έδρες 2023 ανακατανομή: Χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι γαλάζιοι υποψήφιοι μπαίνουν στη Βουλή

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φαίνεται πως φέρνει «καραμπόλες» στην κατανομή των εδρών στη Βουλή. Από αυτές τις «καραμπόλες» προκύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος κατά μία έδρα, την οποία κερδίζει το ΚΚΕ. Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47 και το ΚΚΕ από τους 20 στους 21. Το ΚΚΕ φέρεται πως κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα στις Σέρρες.

Οι «καραμπόλες» για τη ΝΔ στη Βουλή

Η ΝΔ φέρεται πως χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα αυτή είχε δοθεί στη ΝΔ ως αδιάθετη από τους «Σπαρτιάτες». Την έδρα κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διεκδικούσε την έδρα Επικρατείας από τους «Σπαρτιάτες», ως την 9η της κοινοβουλευτικής της δύναμης. Επίσης, ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ μένει εκτός στα Ιωάννινα και στη Δυτική Αθήνα μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής. Η ΝΔ, αντίθετα, κερδίζει μία έδρα στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης, το κυβερνών κόμμα κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας, με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, καθώς και στη Β’ Πειραιά, όπου εκλέγεται ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης.

Οι «καραμπόλες» σε έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει στις Σέρρες, με τον Κωνσταντίνο Καρπουχτσή να μην εκλέγεται. Αντιθέτως, το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα (αυτή που έχασε ο Γιώργος Αμυράς) και εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να έχει 21 έδρες, αντί 20 που ήταν μέχρι πρότινος.

Οι «καραμπόλες» για τη Νίκη

Η Νίκη, από την πλευρά της, χάνει την έδρα στην Α’ Αθηνών (αυτήν που κερδίζει η ΝΔ, με τον Άγγελο Συρίγο να εκλέγεται), την οποία είχε καταλάβει ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει άλλη περιφέρεια.

Αντίθετα, η Νίκη κερδίζει μία έδρα στη Δυτική Αττική, και στο κοινοβούλιο θα εκπροσωπήσει το κόμμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.

Οι «καραμπόλες» για την Πλεύση Ελευθερίας

Σε ό,τι αφορά την Πλεύση Ελευθερίας, πέρα από την προαναφερθείσα έδρα που κερδίζει στο Επικρατείας, χάνει την έδρα στη Β’ Πειραιώς, που καταλήγει στον Γιάννη Τραγάκη, με τον Χρήστο Αρίδα να είναι εκείνος που δεν εκλέγεται στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις