Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Τσίπρα – Δούρου: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος για να μπει στη θέση του”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Τσίπρα – Δούρου: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος για να μπει στη θέση του”

Παραίτηση Τσίπρα - Δούρου: "Τώρα δεν υπάρχει κάποιος για πρόεδρος, όχι γιατί κρύβεται αλλά γιατί ακούσαμε πολύ σοβαρά αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας"

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η υποψήφια βουλευτής, Ρένα Δούρου. Η Ρένα Δούρου θα περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το ποια έδρα θα κρατήσει. Αν κρατήσει την έδρα στον Δυτικό τομέα Αθηνών, τότε η κ. Δούρου θα μείνει εκτός Βουλής. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega, είπε πως απουσιάζει από τη χώρα από τη Δευτέρα, λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει και το κινητό της λάμβανε τόσες ειδοποιήσεις και μηνύματα. “Δεν το γνωρίζαμε (σ.σ.: πως θα παραιτηθεί) και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι θα δούμε πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι μια γενναία απόφαση, η οποία είχε προδιαγραφεί στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής. Εάν κάποιος ήθελε να τον ακούσει, θα το καταλάβαινε. Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός και είναι μία απόφαση που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει πάντα πλήρως την ευθύνη”.

Ξαφνιάστηκα με τη δήλωση του πρωθυπουργού

Στη συνέχεια η κ. Δούρου, αναφέρθηκε στο ποιος θα αναλάβει από εδώ και πέρα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πρέπει ως κόμμα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και σε αυτό που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. “Δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να θεωρεί πως μπορεί να τρέξει για να μπει στη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και σε αυτό που μας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα δεν υπάρχει κάποιος, όχι γιατί κρύβεται αλλά γιατί ακούσαμε πολύ σοβαρά αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας”.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. “Ξαφνιάστηκα με τη δήλωση του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να τον συμβουλέψουν διαφορετικά, αν και δεν χρειάζεται γιατί είναι αυτονόητο να σέβεσαι την αποχώρηση του πολιτικού σου αντιπάλου. Εμπάθεια και καμία γενναιοδωρία. Να μη βιαστεί κανείς να ξεγράψει την Αριστερά”.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις