Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημαρχείο Ρόδου ξύλο: Χάος σε διαγωνισμό για ξαπλώστρες, πολίτης έκοψε τις φλέβες του
ΕΛΛΑΔΑ

Δημαρχείο Ρόδου ξύλο: Χάος σε διαγωνισμό για ξαπλώστρες, πολίτης έκοψε τις φλέβες του

Δημαρχείο Ρόδου ξύλο: Αιτία του εκρηκτικού κλίματος ήταν η πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας

Ξύλο έπεσε στη Ρόδο στον διαγωνισμό για την κεντρική παραλία και την εκμετάλλευση με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες, θαλάσσια σπορ κ.λπ. Λιποθυμίες, κλωτσιές, μπουνιές, βρισιές κι εκατέρωθεν απειλές συνέθεσαν το σκηνικό στον πρώτο όροφο του δημαρχείου της Ρόδου έξω από το γραφείο του αρμόδιου αντιδήμαρχου για την εκμετάλλευση της κεντρικής παραλίας του νησιού. Οι «ομπρελάδες» τσακώθηκαν μεταξύ τους πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός, με αποτέλεσμα να σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και ασθενοφόρο, καθώς υπήρξαν τραυματισμοί και λιποθυμικά επεισόδια.

Το ξύλο στο δημαρχείο της Ρόδου

Αιτία του εκρηκτικού κλίματος ήταν η πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας, η οποία ήθελε, διά των δικηγόρων της, να πάρει την εκμετάλλευση από την κοινοπραξία τών επί πολλά έτη δραστηριοποιούμενων μικροεπαγγελματιών στην κεντρική παραλία της Ρόδου, από το Καζίνο μέχρι το Ενυδρείο και προς την Ψαροπούλα, αλλά και κάποιες άλλες παραλίες, όπως αυτή της Τσαμπίκας. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, η ιδιωτική εταιρεία φαίνεται να κερδίζει τον διαγωνισμό, ωστόσο η κοινοπραξία των μικροεπαγγελματιών φέρεται να καταγγέλλει τη διαδικασία και να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη dimokratiki, ένας από τους μικροεπαγγελματίες φέρεται να έκοψε τις φλέβες του σε ένδειξη αγανάκτησης… Μια ακόμη από τους επαγγελματίες λιποθύμησε, ενώ οι διαμαρτυρίες είναι έντονες κατά της δημοτικής αρχής και η κατάσταση έκρυθμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις