Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 17χρονος Γαλλία: Επεισόδια μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού από αστυνομικό
ΚΟΣΜΟΣ

17χρονος Γαλλία: Επεισόδια μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού από αστυνομικό

17χρονος Γαλλία: Σε πορεία διαμαρτυρίας κάλεσε η μητέρα του εφήβου

Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφονται στο Παρίσι μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Η οργή έχει μετατρέψει ξανά τους δρόμους σε πεδίο μάχης.  Περίπου 2.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, και ειδικά στην Οτ-ντε-Σεν, για να αποτρέψουν νέα κρούσματα βίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.  Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν στη Γαλλία 31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» και «αδικαιολόγητο» το περιστατικό ενώ την ίδια ώρα δήλωσε «συγκλονισμένος» για τον θάνατο του εφήβου.

Η μητέρα του 17χρονου Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας

Σημειώνεται ότι μητέρα του 17χρονου Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη μπροστά από το κτίριο της περιφέρεια της Οτ-ντε-Σεν. «Είναι εξέγερση για το γιο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζεται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον 17χρονο οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας. Στο βίντεο ακούγεται μάλιστα η φράση: «θα φας σφαίρα στο κεφάλι».

@valeriepetit♬ son original – Valerie Petit

Υπενθυμίζεται ότι:

Νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Ναντέρ του Παρισιού αστυνομικοί ζήτησαν από ένα 17χρονο να σταματήσει γιατί παραβίασε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις αρχές. Ο νεαρός αρνήθηκε και προσπάθησε να φύγει. Τότε οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν βαρύτατα. Οι διασώστες προσπάθησαν επί τόπου να τον επαναφέρουν, αλλά ο νεαρός πέθανε λίγο αργότερα. Στο όχημα, που ήταν νοικιαμσένο,  βρίσκονταν άλλα δύο άτομα. Ο πρώτος επιβάτης διέφυγε, αλλά ο δεύτερος, που ήταν και αυτός επίσης ανήλικος, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις