Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Όλγα Κεφαλογιάννη – υπουργείο Τουρισμού: Επιστροφή μετά από 8 χρόνια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη – υπουργείο Τουρισμού: Επιστροφή μετά από 8 χρόνια

Όλγα Κεφαλογιάννη - υπουργείο Τουρισμού: Η Ολγα Κεφαλογιάννη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά της

Δυναμική επιστροφή της Όλγας Κεφαλογιάννη, στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής με την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού. Γεμάτη θετική ενέργεια και διάθεση, η Ολγα Κεφαλογιάννη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματα που της γέννησε η επιστροφή της στο κομβικό υπουργείο Τουρισμού. “Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής, αλλά ομαδικής δουλειάς” τόνισε. Η νέα υπουργός Τουρισμού, με έκδηλη τη συγκίνησή της για την επιστροφή της στον γνώριμο της χώρο παραδέχτηκε πως “είναι τεράστια η συγκίνησή μου που είμαι πάλι εδώ στα γνώριμα και ωραία μέρη. Επιστρέφω σε ένα χώρο για να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις τον πιο κρίσιμο, παραγωγικό και δημιουργικό τομέα της ελληνικής οικονομίας”.

“Βλέπω μπροστά μου ανθρώπους που γνωρίζω καλά και εκτιμώ πολύ. Βρεθήκαμε μαζί σε σκληρές συνθήκες. Αγωνιστήκαμε για να αναστήσουμε τον τουρισμό από τη βαθιά κρίση που περνούσε το 2012. Υιοθετήσαμε μια επιθετική πολιτική τουριστικής διπλωματίας που είχε στόχο την αλλαγή του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε για την Ελλάδα τότε στο εξωτερικό”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη. “Ήμουν και είμαι πολύ περήφανη για αυτήν την επιτυχία και ένα πράγμα που πήρα φεύγοντας ήταν η εκτίμηση για το ήθος και την εργατικότητα του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου και του ΕΟΤ. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής, αλλά ομαδικής δουλειάς” κατέληξε, τονίζοντας ότι ο τουρισμός θέλει να κρατάς γερά το τιμόνι. Τα ηνία του υπουργείου Τουρισμού παρέδωσε στην Όλγα Κεφαλογιάννη και την Έλενα Ράπτη η υπηρεσιακή υπουργός Ιωάννα Δρέττα.

Γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού το 2019

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές το 2019 η Ολγα Κεφαλογιάννη είχε μείνει εκτός της κυβέρνησης της ΝΔ, επειδή τότε είχε αρνηθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν είχε γίνει συζήτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεφαλογιάννη για συνένωση των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, με μια αναπτυξιακή λογική.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε επιλέξει τότε να προχωρήσει τη συνένωση των υπουργείων, κάτι που τότε οδήγησε την Όλγα Κεφαλογιάννη να αρνηθεί τη θέση της υπουργού Τουρισμού.

Σημειώνεται πως η Όλγα Κεφαλογιάννη στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού. Στην υπουργική θέση υπηρέτησε από το 2012 μέχρι το 2015 στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις