Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης – Εκλογές 2023: Θρήνος της Αριστεράς το αποτέλεσμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης – Εκλογές 2023: Θρήνος της Αριστεράς το αποτέλεσμα

Βαρουφάκης - Εκλογές 2023: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής Αριστεράς, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Η μοναξιά του Γιάνη Βαρουφάκη- αποτυπώνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στις φωτογραφίες που έρχονται από τα γραφεία του ΜέΡΑ25, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, το 2015, ο πρωταγωνιστής των αλήστου μνήμης Eurogroup, που φωτογραφιζόταν μετά της συζύγου του στο «Paris Match», βίωσε απόψε την άλλη πλευρά του νομίσματος, καθώς το κόμμα του δεν έπιασε το όριο του 3% και έμεινε εκτός Βουλής, αποτυγχάνοντας να επαναλάβει την επιτυχία των εκλογών του 2019.

Η εικόνα με τον επικεφαλής του κόμματος να κάνει δηλώσεις μόνος του, μπροστά στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου, με την απουσία καμερών να είναι εμφανής, μιλάει από μόνη της…

Βαρουφάκης: Θρήνος της Αριστεράς το αποτέλεσμα των εκλογών

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής Αριστεράς, τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών που φέρνει το κόμμα του εκτός Βουλής. Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 είναι το λιγότερο, είπε ο επικεφαλής του κόμματος, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών «θρήνο της Αριστεράς». Πρόσθεσε ότι η Αριστερά δεν κατάφερε να μετατρέψει «τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο» αλλά και «να αποτρέψει τη μετατροπή της λαϊκή οργής σε ακροδεξιό ρεύμα». Ευχαρίστησε τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, ενωτικής, ανιδιοτελούς Αριστεράς». Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο πολύ από τη Βουλή.

Η ανασυγκροτημένη και ανασυνταχθείσα Αριστερά, συνέχισε, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να βοηθήσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κάλεσε τέλος του προοδευτικούς πολίτες που δεν ψήφισαν το ΜέΡΑ25 σε συμπόρευση. Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε Ακροδεξιό ρεύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις