Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δρυμιώτης για εκλογές: Στις δημοτικές και περιφερειακές δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρυμιώτης για εκλογές: Στις δημοτικές και περιφερειακές δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ

Δρυμιώτης για εκλογές: Κατά τον κ. Δρυμιώτη ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να γίνει συστημικό κόμμα «θα επανέλθει στο 6% αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί»

Την εκτίμηση ότι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο δεύτερο κόμμα, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης. «Πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει;» αναρωτήθηκε ο κ. Δρυμιώτης υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να παραιτηθεί όχι στις 21 Μαΐου αλλά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών». «Να θέσω επομένως ένα ερώτημα: Σε 3 μήνες έχουμε εκλογές δημοτικές και περιφερειακές που θα έχουν πρωτιά της ΝΔ, δεύτερο θα είναι το ΠΑΣΟΚ που είναι πιο ισχυρό στην αυτοδιοίκηση και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε άλλες δύο ήττες, θα περιμένει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) μέχρι τις ευρωεκλογές;» πρόσθεσε ο κ. Δρυμιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ. Κατά τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να γίνει συστημικό κόμμα «θα επανέλθει στο 6% αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ο κ. Δρυμιώτης το χαρακτήρισε «αναμενόμενο εκτός από τις εκπλήξεις στα μικρά κόμματα». «Την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ την περίμενα γιατί συνέχισε να κάνει το ίδιο λάθος. Δεν προσβάλεις ποτέ τον ψηφοφόρο, δεν μπορείς να μιλάς για ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αυτό περνάει στον κόσμο ότι “με υποτιμάς” και ο ψηφοφόρος έχει έναν τρόπο να εκδηλώνεται με την ψήφο του» πρόσθεσε ο εκλογικός αναλυτής. Ερωτηθείς για την αποχή την απέδωσε σε δύο λόγους «και από τη ΝΔ υπήρξε ένας εφησυχασμός και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το σύνδρομο όταν χάνει η ομάδα σου 5-0 να φεύγει πριν τη λήξη του αγώνα». Ειδικά, τέλος, για τους Σπαρτιάτες εκτίμησε ότι «εξαπάτησαν γιατί όταν πήραν την έγκρισή από τον Άρειο Πάγο δεν υπήρχε η σχέση με τον Κασιδιάρη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις