Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λούνα παρκ – δυστύχημα στη Σουηδία: Πανικός μετά τον φονικό εκτροχιασμό
ΚΟΣΜΟΣ

Λούνα παρκ – δυστύχημα στη Σουηδία: Πανικός μετά τον φονικό εκτροχιασμό

Λούνα παρκ - δυστύχημα στη Σουηδία: Μαρτυρίες από το σημείο αναφέρουν ότι το τρενάκι βγήκε από τις ράγες ενώ ήταν σε μεγάλο ύψος – Ανάμεσα στους τραυματίες και παιδιά

Στιγμές τρόμου σε λούνα παρκ την Κυριακή στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, όταν εκτροχιάστηκε τρενάκι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον επτά, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Τρεις από τους τραυματίες είναι πιο σοβαρά. Άλλοι τρεις από τους τραυματίες είναι παιδιά, έχουν όμως ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την Expressen, στο τρενάκι ήταν 14 άτομα όταν συνέβη το δυστύχημα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τροχοί βγήκαν από τη πορεία τους και το τρενάκι εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να πέσουν τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο έδαφος.. Ένα τρίτο άτομο κατάφερε να συγκρατηθεί την τελευταία στιγμή.

Το βαγόνι, αφού εκτροχιάστηκε, άρχισε να γλιστράει και μετά έπεσε κάτω. Σουηδή δημοσιογράφος που είχε επισκεφτεί το λούνα παρκ με την οικογένειά της και έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, είπε ότι άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και παρατήρησε ότι πίστα έτρεμε την ώρα του δυστυχήματος. Νεκρός είναι ένας από αυτούς που εκτινάχθηκαν, αναφέρουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Στο λούνα παρκ αμέσως έφτασαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, που για την ώρα μένουν ασαφή. Το προσωπικό του πάρκου απομάκρυνε και όσους ήταν πάνω στο βαγόνι.

Το λούνα παρκ Grona Lund έχει ιστορία 140 ετών

Μετά το δυστύχημα έκλεισε προσωρινά. Το τρενάκι Jetline εγκαινιάστηκε το 1988 και ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 2000. Κινείται σε χαλύβδινες ράγες με ταχύτητα που φτάνει τα 90 χλμ. την ώρα ενώ φτάνει σε ύψος έως και 30 μέτρα σε μήκος διαδρομής 800 μέτρων. Κάθε χρόνο μεταφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, αναφέρει το λούνα παρκ στην ιστοσελίδα του.

Δείτε βίντεο με τη διαδρομή που καλύπτει το τρενάκι Jetline στο σουηδικό λούνα παρκ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις