Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Άγρια διαμάχη για το οινοποιείο τους
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Άγρια διαμάχη για το οινοποιείο τους

Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ: Διαμάχη χωρίς τέλος

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ατελείωτες νομικές διαμάχες της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ που προέκυψαν από τον χωρισμό τους το 2016. Σε ένα νέο άρθρο για την έκδοση Ιουλίου/Αυγούστου του Vanity Fair, ο ειδικός ανταποκριτής Mark Seal εντρυφεί στη διαμάχη των Brangelina για το κάποτε αγαπημένο τους γαλλικό οινοποιείο, Chateau Miraval. Το ζευγάρι αγόρασε τον αμπελώνα το 2008 για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ και έγινε ιδιοκτήτης του ακινήτου κατά 50/50, καθώς και της επιχείρησης παραγωγής κρασιού. Μεταξύ αυτών που μίλησαν στο Vanity Fair ήταν ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του ζευγαριού, οινοποιοί, μεσίτες ακινήτων και άλλοι με στενή γνώση του χρόνου που πέρασε το διάσημο ζευγάρι στη νότια Γαλλία.

Η συμφωνία Τζολί – Πιτ για το οινοποιείο

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το 2021 η 47χρονη Τζολί και ο 58χρονος Πιτ φαίνεται να είχαν έρθει σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία εκείνος θα αγόραζε το μισό της επιχείρησης. Η συμφωνία σταμάτησε όταν ο Πιτ προσπάθησε να εισάγει ένα NDA (Non-Disclosure Agreement, που σημαίνει Συμφωνητικό Εμπιστευτικότητας), το οποίο θα εμπόδιζε την πρωταγωνίστρια του «Maleficent» να μιλήσει δημοσίως για τον περιβόητο καβγά τους μπροστά στα παιδιά τους σε ιδιωτικό τζετ το 2016, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Vanity Fair. Εκπρόσωποι του Μπραντ Πιτ υποστήριξαν ότι στην πραγματικότητα ήταν η Αντζελίνα Τζολί που έθεσε πρώτη την ιδέα ενός NDA. Όταν ο πρώην σύζυγός της άρχισε να διαπραγματεύεται για το περιεχόμενο της συμφωνίας, τότε ήταν που η Τζολί έκανε πίσω στη συμφωνία. Λίγο αργότερα, η σταρ του Χόλιγουντ πούλησε το μερίδιό της στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Yuri Shefler, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ολιγάρχης» από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Ο γάμος, ο καβγάς και χωρισμός

Ο Πιτ και η Τζολί γνωρίστηκαν το 2005 στα γυρίσματα της ταινίας «Mr & Mrs Smith», υποδυόμενοι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ανακαλύπτει ότι είναι και οι δύο δολοφόνοι που έχουν προσληφθεί από ανταγωνιστικές υπηρεσίες για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.Παντρεύτηκαν στο Chateau Miraval το 2014 και απέκτησαν έξι παιδιά -τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα- τα οποία είναι πλέον ηλικίας μεταξύ 14 και 21 ετών. Το άρθρο του Vanity Fair σημειώνει ότι ρωγμές άρχισαν να εμφανίζονται στον γάμο τους το 2015. Αυτές οι εντάσεις έφτασαν σε ακραίο σημείο καθώς η οικογένεια επέστρεφε στις ΗΠΑ από το Chateau Miraval το 2016.

«Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2016, οι εντάσεις μεταξύ τους “έβραζαν” για περίπου έναν χρόνο. Προσπάθησαν να κρατήσουν τους τσακωμούς τους ανάμεσά τους και είχαν πει να μη μαλώνουν ποτέ μπροστά στα παιδιά. Μέχρι αυτό που συνέβη στο αεροπλάνο», γράφει ο Seal. Ο επικεφαλής της ασφάλειας του ζευγαριού, Gary Bradbury, είπε στο περιοδικό ότι στα 15 χρόνια που δούλευε για τον Πιτ, δεν τον είδε ποτέ μεθυσμένο. Την ημέρα της πτήσης από τη Νίκαια της Γαλλίας στο Λος Άντζελες που περιλάμβανε μια στάση ανεφοδιασμού στη Μινεσότα, ο Πιτ «έπινε αρκετά». «Ο Μπραντ έπινε και η αντιπαράθεση ξέφυγε από τον έλεγχο. Έκανε απόλυτο λάθος στον τρόπο που συμπεριφέρθηκε, αλλά ζήτησε αμέσως συγγνώμη και αναγνώρισε ότι είχε ξεπεράσει τα όρια», είπε μια άλλη πηγή.

Η επιμέλεια

«Πάντα το μετανιώνει και αμέσως λαμβάνει μέτρα για να το αντιμετωπίσει και να προσπαθήσει να επανορθώσει», πρόσθεσε η πηγή. Μετά το περιστατικό, ο Πιτ έγινε νηφάλιος. Η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου λίγο μετά από αυτό το περιστατικό και ακολούθησε μια μακρά δικαστική μάχη, κυρίως για την επιμέλεια των έξι παιδιών τους. Το ζευγάρι ήταν επίσης σε διαμάχη για την τύχη της ιδιοκτησίας τους στο Chateau Miraval. Όταν φαινόταν ότι υπήρχε μια συμφωνία, η Τζολί αποσύρθηκε όταν έμαθε για το NDA. Το Vanity Fair αναφέρει μια πηγή κοντά στον Πιτ που ισχυρίζεται ότι η συμφωνία NDA είχε απλώς σχέση με το οινοποιείο «για να διασφαλιστεί ότι ο πωλητής δεν θα βλάψει την αξία του περιουσιακού στοιχείου αφού πληρωθεί για αυτό».

Ο Πιτ ισχυρίστηκε, μέσω δικηγόρων, ότι ο πραγματικός λόγος που η Τζολί αποχώρησε από τη συμφωνία ήταν επειδή ήταν θυμωμένη με την απόφαση χωριστής επιμέλειας που του είχε δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση. Οι δικηγόροι της Τζολί προσπάθησαν επίσης να διορθώσουν μια άδικη απεικόνιση του ρόλου της στην επιτυχία της μάρκας κρασιού κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας τους, υποστηρίζοντας ότι είχε επενδύσει 60 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία. Μια πηγή που σχετίζεται με τον Πιτ είπε ότι η επένδυσή της ήταν γύρω στα 38 εκατομμύρια δολάρια.

Μπραντ Πιτ για Αντζελίνα Τζολί: «Προδοσία»

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι ο Πιτ έμαθε ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είχε πουλήσει τη μισή περιουσία και την επιχείρησή τους σε έναν «Ρώσο ολιγάρχη» από ένα δελτίο Τύπου. Το ζευγάρι είχε μια «αμοιβαία και δεσμευτική δέσμευση» στην επιχείρηση του Chateau Miraval των 160 εκατομμυρίων δολαρίων και συμφώνησε να μην πουλήσει χωρίς την άδεια ο ενός του άλλου. Σύμφωνα με το Vanity Fair, η Τζολί λέει ότι «δεν υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία». Ο Μπραντ Πιτ ανακάλυψε ότι η πρώην σύζυγός του είχε πουλήσει «κρυφά» το 50% των μετοχών της όταν ένα δελτίο Τύπου το 2021 ανακοίνωσε ότι είχε νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ηθοποιού. Ο αγοραστής ανήκε σε έναν όμιλο βότκας «συνδεδεμένος με τη Ρωσία» με επικεφαλής τον Shefler, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε τη νέα του σχέση με τη διάσημη ηθοποιό για να ενισχύσει και να βελτιώσει τη φήμη του, σύμφωνα με καταγγελίες στο δικαστήριο.

«Για την Τζολί, η πώληση ήταν μια επιχειρηματική συναλλαγή που είχε κάθε δικαίωμα να κάνει. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη δική της ψυχική υγεία και ευημερία, έψαξε και βρήκε αυτό που πίστευε ότι θα ήταν καλός επιχειρηματικός συνεργάτης για τον Πιτ», είπε μια πηγή στο Vanity Fair. Ενώ από την πλευρά του, ο Μπραντ Πιτ είδε την πώληση ως «προδοσία». «Δεν είναι τυχαίο ότι πούλησε το μερίδιο της στο Miraval σε έναν αντίπαλο και μέρος του οικογενειακού σπιτιού σε έναν άγνωστο, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστή: 50-50 επιμέλεια, μια τεράστια νίκη», είπε στο Vanity μια πηγή κοντά στον Μπραντ Πιτ.

Ο πρωταγωνιστής του Fight Club προσπάθησε να καταπολεμήσει την πώληση της Αντζελίνα Τζολί στον Shefler. Πουλώντας στον Shefler, η Τζολί συνέδεσε το Chateau Miraval με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν – βλάπτοντας ίσως ανεπανόρθωτα τη μάρκα, ισχυρίζεται ο Πιτ.

Η ατελείωτη διαμάχη Τζολί – Πιτ

Σε μια ανταγωγή, η Αντζελίνα Τζολί κατηγόρησε τον Μπραντ Πιτ ότι την ανάγκασε να πουλήσει στην εταιρεία του, Mondo Bongo, και ότι διέδιδε ψέματα για τις διασυνδέσεις και τις συναλλαγές του Shefler με το Κρεμλίνο. Ο Μπραντ Πιτ κατηγορήθηκε επίσης ότι έκρυβε περιουσιακά στοιχεία και ότι χρησιμοποίησε τα κέρδη από το κρασί για μια πισίνα και μια περίτεχνη σκάλα που ξαναχτίστηκε πολλές φορές. «Το μόνο πράγμα που αναφέρει σωστά το Cross-Complaint της Τζολί είναι ότι αυτή και ο Πιτ αγόρασαν το Château Miraval ως “σπίτι αγάπης για τα έξι παιδιά τους”», διαμαρτυρήθηκαν οι δικηγόροι του Πιτ στα έγγραφα που κατατέθηκαν το 2022.

«Όπως αναφέρεται στη Δεύτερη Τροποποιημένη Καταγγελία των Εναγόντων, ο Πιτ και η Τζολί είχαν μια αμοιβαία και δεσμευτική δέσμευση, που αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά και τις δηλώσεις τους ο ένας στον άλλο με την πάροδο του χρόνου, ότι θα κρατούσαν το Miraval μαζί και, αν έρθει η ώρα, ότι θα πουλούσαν συμφέροντα χωριστά μόνο με τη συγκατάθεση του άλλου». Η κατάθεση ανέφερε ότι ο Πιτ εμπιστευόταν την Τζολί και έτσι «αφιέρωνε τον χρόνο και τους πόρους του στην ανακαίνιση του κτήματος και στην οικοδόμηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης επιχείρησης κρασιού». «Η Τζολί, αν και υποστήριξε τις προσπάθειες του Πιτ για λογαριασμό της οικογένειας, δεν έκανε καμία από τις απαραίτητες εργασίες για την επιτυχία του Μιραβάλ», συνεχίζεται η κατάθεση.

Η επένδυση του Πιτ ξεπερνούσε την επένδυση της Τζολί

«Αντιθέτως, επέτρεψε στον Πιτ να ρίξει χρήματα και ιδρώτα στην επιχείρηση, βασιζόμενη στην υπόσχεσή της να κρατήσει το Miraval ενωμένο, καθώς και στα συμβατικά δικαιώματα που του όφειλε η εταιρεία συμμετοχών της Nouvel. Μέχρι τη στιγμή του χωρισμού τους, η επένδυση του Πιτ ξεπερνούσε την επένδυση της Τζολί κατά σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια». Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τις γαλλικές αρχές να ερευνούν την επιχείρηση, αναφέρει το VF. Το άρθρο του Vanity Fair καταλήγει σημειώνοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016, κανείς από τις οικογένειες Πιτ ή Τζολί δεν έχει επιστρέψει για να μείνει στο ακίνητο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις