Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η χώρα μπροστά σε ένα win-win deal με την ιστορία της…
ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα μπροστά σε ένα win-win deal με την ιστορία της…

του Άρη Πανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Και να που φτάσαμε στον 2ο γύρο των εκλογών. Αυτών που θα μας φέρουν μπροστά στην συνέχιση των κυβερνητικών στόχων, μέσα από ένα ρεαλιστικά διαμορφωμένο περιβάλλον. Γιατί τα αποτελέσματα της 21ης Μάϊου μπορεί να μην ήταν «λευκή επιταγή» για την κυβέρνηση, έδειξαν όμως πως ο κόσμος ψήφισε τη ΝΔ επειδή πείστηκε πως μπορεί να τα καταφέρει. Η αποδοχή της πολιτικής της ήταν σχεδόν καθολική. Οι ψηφοφόροι φάνηκε πως έκλεισαν τους παλιούς τους λογαριασμούς και αποφάσισαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της ως ισχυρός εταίρος της Ευρώπης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό. Ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να γίνει ο πιο ζεστός επενδυτικός προορισμός στα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα αυξήσει συνολικά τις «αξίες» και μέσα από αυτές και τους μισθούς. Εικόνες που έχουμε δει ήδη να συμβαίνουν στις μικρές κοινωνίες, αφού εγχώρια η προετοιμασία έχει ξεκινήσει.

Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι τιμές των ακινήτων στα κέντρα των μεγάλων πόλεων αυξήθηκαν κατά 14,5% σε ετήσια βάση. Των παλαιών διαμερισμάτων (15,5%) και των νεόδμητων (12,5%). Η αποαστικοποίηση ενισχύεται εξίσου, αφού ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία έχουν κενές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως και η πληροφορική. Η τελευταία θα ενισχύσει όλα τα project που αφορούν την ψηφιοποίηση της χώρας, ενώ η εγχώρια αξιοποίηση των πρώτων θα επιφέρει ραγδαία άνοδο της Οικονομίας. Έτσι, η Ελλάδα θα αρχίσει να μπαίνει και πάλι στο «παιχνίδι» των αγορών ζητώντας τη στρατολόγηση ικανών ανθρώπων από όλους τους πολιτικούς χώρους που να στηρίζουν το ίδιο αφήγημα. Μέσα από μία ισχυρή κυβέρνηση και όχι μέσα από μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μετά τον σχηματισμό της πρώτης θα ακολουθήσει και η τροχιά της αλλαγής για τους δήμους της χωράς. Αυτοί αποτελούν άλλωστε την συνέχεια και την αρχή.

Οι αιρετοί που αξιοποιήσαν σωστά την αρωγή της κυβερνητικής πολιτικής και προχώρησαν, θα λάβουν την ανάλογη ψήφο εμπιστοσύνης, αυτοί που έμειναν πίσω, θα «καθαιρεθούν» από τους ίδιους τους δημότες. Και έτσι το κράτος θα αποκτήσει συνέχεια, μέσα από επιλογές που θα μπορέσουν να στηρίξουν το νέο εγχείρημα. Για να επιτευχθεί ένα win-win αποτέλεσμα για τους πολίτες, αλλά και τους δημότες όλης της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις