Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Υπογειοποίηση Λεωφόρου Αθηνών: Καμία μάχη δεν  είναι χαμένη αν πρώτα δε δοθεί
ΕΛΛΑΔΑ

Υπογειοποίηση Λεωφόρου Αθηνών: Καμία μάχη δεν  είναι χαμένη αν πρώτα δε δοθεί

του Άρη Πανόπουλο,  υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Δεν είναι η πρώτη φορά που, μέσα από αυτή τη στήλη, αναφερόμαστε σε αυτή την αλληλένδετη σχέση κεντρικής εξουσίας και Δήμων. Μία σχέση, που πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της, μέσα από ένα αδιάβλητο συμβόλαιο. Αυτό που καθορίζεται μέσα από νόμους αλλά και μία απαράβατη σειρά δεδομένων και γεγονότων που θα φέρουν κάθε όραμα και κάθε στόχο στην βασική του υλοποίηση. Έτσι και οι  εκλογές, αποτελούν με τη σειρά τους  ένα βασικό στοιχείο ενημέρωσης των παραπάνω. Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τις περιοχές όπου πολιτεύονται και να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, φροντίζοντας και για την άμεση επίλυση τους.

«Βοηθοί» τους σε όλο αυτό δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους δημότες και κατ’ επέκταση  οι εκπρόσωποι τους,  τα στελέχη δηλαδή  της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχοντας θέσει την υποψηφιότητα μου ως  Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κατά την διάρκεια όλης της 1ης προεκλογικής περιόδου εγώ και οι συνεργάτες μου είχαμε αναλάβει έναν και μόνο σκοπό. Να αναδείξουμε τόσο τα προβλήματα του τόπου μας, όσο και τα πλεονεκτήματα το, για να υλοποιηθούν βασικοί στόχοι μέσα από κυβερνητικά προγράμματα. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως καμία μάχη δεν μπορεί να είναι χαμένη, αν πρώτα δε δοθεί.

Με τη δική μας συμβολή το  αίτημα για Μετρό στο Χαϊδάρι για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα από την Ελληνική Βουλή, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από το πολιτιστικό πακέτο της περιοχής μας βρήκε ευήκοα ώτα, ενώ  μελέτη τμήματος υπογειοποίησης της λεωφόρου Αθηνών μπήκε ήδη στο Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνέχεια της. Όλα τα παραπάνω αποτελούν  πάγια αιτήματα του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» και κεντρικά ζητήματα που τέθηκαν σε συναντήσεις που είχα με τους συνεργάτες μου με Κυβερνητικά στελέχη, υποψήφιους βουλευτές και παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής. Όσον αφορά την  Λεωφόρο Αθηνών,  ζητάμε και διεκδικούμε την πλήρη υπογειοποίηση της, με σκοπό την ολοκληρωμένη ενοποίηση του Χαϊδαρίου και όχι ενός μόνο σημείου του.

Η μελέτη για την ενοποίηση του Δάσους με τα Κουνέλια  αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους ενοποίησης και μια πρώτη δικαίωση τόσο για μένα, όσο και για τον δημοτικό μας συνδυασμό «Ώρα Χαϊδάρι». Γιατί ένα τέτοιο έργο θα λύσει τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και θα δώσει άλλη αναπτυξιακή πνοή στο Χαϊδάρι, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική ήταν η διεκδίκηση του, παρότι για κάποιους φάνταζε ουτοπικό. Η πραγματικότητα  έρχεται και τους διαψεύδει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις