Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομες συνταγογραφήσεις Αγρίνιο: Ελεύθεροι υπό όρους ο γιατρός και η νοσηλεύτρια
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες συνταγογραφήσεις Αγρίνιο: Ελεύθεροι υπό όρους ο γιατρός και η νοσηλεύτρια

Παράνομες συνταγογραφήσεις Αγρίνιο: Εκτιμάται ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους το Σάββατο (17/6) ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που κατηγορούνται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων στο Αγρίνιο. Ο 58χρονος γιατρός και η 48χρονη νοσηλεύτρια αρνήθηκαν τις κατηγορίες που βρίσκονται στη δικογραφία περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη, σύμφωνα με το agriniopress.

Μετά από την πολύωρη ανακριτική διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Για τον γιατρό οι περιοριστικοί όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ. Για την 48χρονη νοσηλεύτρια οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση, την ελαχίστη ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι:

Ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου είχαν συλληφθεί,  Τρίτη 13 Ιουνίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις