Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 25 Ιουνίου: Σύγκρουση Βαρβιτσιώτη με Τζανακόπουλο on air
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 25 Ιουνίου: Σύγκρουση Βαρβιτσιώτη με Τζανακόπουλο on air

Εκλογές 25 Ιουνίου: «Είσαι ψεύτης ακροδεξιός» - «Πόσους νεκρούς έχετε στην πλάτη σας»

Μια έντονη αντιπαράθεση είχαν το βράδυ της Παρασκευής οι υποψήφιοι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) και Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ),  καθώς το  πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οι δύο πολιτικοί, ήταν καλεσμένοι στο Attica TV και η αιτία του έντονου διαλόγου με βαρείς χαρακτηρισμούς ήταν το ναυάγιο στην Πύλο.

«Κύριε Τζανακόπουλε, είσαστε ένας άθλιος συκοφάντης. Άθλιος συκοφάντης. Που αναφέρετε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση» τόνισε, εν συνεχεία, ο κ. Βαρβιτσιώτης σε έντονο τόνο προς τον συνομιλητή του για να συνεχιστεί ένας άγριος διάλογος ανάμεσα στους δύο.

Ο έντονος διάλογος:

Δ.Τ.: Εγώ είμαι άθλιος συκοφάντης; Έχει καταδικαστεί η Ελλάδα επί υπουργίας του κ. Βαρβιτσιώτη που έχω απέναντι μου για το pushback του Φαρμακονησίου; Για τους 13 νεκρούς; Αυτά κάνετε και τώρα, αυτά κάνατε και τότε. Τα ίδια που κάνατε τότε, τα ίδια κάνετε και τώρα. Μυαλό δεν έχετε βάλει και παίρνετε ανθρώπινες ζωές και τις στέλνετε στον πάτο της θάλασσας.

M.B.: Εσείς κ. Τζανακόπουλε επιμένετε σε μια πολιτική ανοικτών συνόρων, υγρών τάφων, διευκόλυνσης των διακινητών τους οποίους και υπερασπίζεστε τόσα χρόνια.

Δ.Τ.: Κανέναν ανοικτό σύνορο! Εγώ υπερασπίζομαι τους διακινητές; Εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο, το οποίο εσείς παραβιάσατε ως υπουργός του κ. Σαμαρά. Παραβιάσατε το διεθνές δίκαιο με την βούλα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

M.B.: Εσείς τους έχετε εγκλωβίσει όλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στους κόλπους σας έχετε όλες τις ΜΚΟ και όλους αυτούς που σήμερα είναι κατηγορούμενοι για διευκόλυνση της λαθρομετανάστευσης, όλους αυτούς που πηγαίνουν σιδηροδέσμιοι σαν διακινητές. Αυτοί είναι.

Δ.Τ.: Να τη η ακροδεξιά! Τα pushbacks, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, οι νεκροί για τους οποίους ευθύνεται και προσωπικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Οι προσπάθειες των δημοσιογράφων να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπεσαν στο κενό με την δημοσιογράφο κ. Κεχαγιά να αναφέρει: «Λοιπόν! Θα συνεχίσετε για πολύ να μας αγνοείτε; Θέλετε να φύγουμε;».

Μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν ωστόσο δεν άργησε να ανοίξει ένας νέος κύκλος έντασης.

«Γιατί είσαι ψεύτης και πολιτικάντης; Ακροδεξιός και άθλιος και αχρείος; Γιατί;» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο εκπρόσωπος της ΝΔ πως «με αυτές τις κουβέντες πραγματικά εύχομαι ο ελληνικός λαός να σας κατατάξει εκεί που πρέπει. Και πρέπει να σας κατατάξει γιατί αυτό το ύφος σας δείχνει το ήθος σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις