Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιάσονας Αποστολόπουλος – Λιμενικό: Προκλητική ανάρτηση του διασώστη
ΕΛΛΑΔΑ

Ιάσονας Αποστολόπουλος – Λιμενικό: Προκλητική ανάρτηση του διασώστη

Ιάσονας Αποστολόπουλος - Λιμενικό: Το βίντεο που ανήρτησε ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος με τον διασωθέντα του ναυαγίου που μιλά στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε νέα ανάρτηση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει επιρρίψει ευθύνες για την τραγωδία στο ελληνικό Λιμενικό, κατηγορώντας το ότι άφησε αβοήθητους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο διασώστης ανήρτησε ένα βίντεο με μετανάστη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για ένα σχοινί με το οποίο το Λιμενικό προσπάθησε να τραβήξει το αλιευτικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις, λόγω των σπαστών ελληνικών του. “Νέο στοιχείο που αλλάζει τελείως τα δεδομένα! Οι διασωθέντες αποκάλυψαν ότι το λιμενικό τους ρυμουλκούσε με υψηλή ταχύτητα, αυτό αποσταθεροποίησε την βάρκα και την βύθισε! Αν ισχύει αυτό, δεν μιλάμε για εγκληματική αμέλεια, αλλά για πράξη που προκάλεσε τον θάνατο 600 ανθρώπων” έγραψε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στην ανάρτησή του.

“Τρεις ώρες πριν τη βύθιση έριξε κάβο το Λιμενικό”

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές από το υπουργείο ναυτιλίας έχουν δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτές τις αναφορές των διασωθέντων μεταναστών. Όπως αναφέρουν, “τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του αλιευτικού, περιπολικό σκάφος του λιμενικού, προσέγγισε το σκάφος και έριξε ένα μικρό κάβο προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων”. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι “αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το σκάφος του λιμενικού, απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το αλιευτικό από κοντινή απόσταση”.

Καβγάς Παπαδημητρίου-Φίλη για την τραγωδία στην Πύλο

Η τραγωδία ανοιχτά της Πύλου προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Φίλη και και του Μπάμπη Παπαδημητρίου στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στο Attica TV. Οι δυο υποψήφιοι βουλευτές είχαν έντονη αντιπαράθεση και αντάλλαξαν σκληρές κατηγορίες, με τον κ. Φίλη να κατηγορεί τον Μπάμπη Παπαδημήτριου πως δεν σέβεται στους 700 νεκρούς και τον κ. Παπαδημητρίου να ανταπαντά στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως “δουλεύετε με μαφίες”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις