Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ψήφος αποδήμων 2023: Ο Θεοδωρικάκος απαντά στον Ανδρουλάκη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ψήφος αποδήμων 2023: Ο Θεοδωρικάκος απαντά στον Ανδρουλάκη

Ψήφος αποδήμων 2023: Η ΝΔ έδωσε φωνή στους Έλληνες του εξωτερικού

Απάντηση στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων έδωσε ο τέως υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook πως ο κ. Ανδρουλάκης, «με τα όσα ανέφερε για την ψήφο των αποδήμων, φαίνεται να αγνοεί βασικές παραμέτρους». Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος εισηγήθηκε ως υπουργός Εσωτερικών τον σχετικό νόμο, δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος γιατί «η Νέα Δημοκρατία πέτυχε, για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, να δώσει φωνή στους Έλληνες του Εξωτερικού».

Επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε ψηφίσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται τώρα σαν να διαφωνεί και σημειώνει ότι η ΝΔ «προχώρησε τότε σε αναγκαίους συμβιβασμούς, ενσωματώνοντας τις επισημάνσεις ορισμένων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου για τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τα όσα ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο για την ψήφο των αποδήμων, φαίνεται να αγνοεί βασικές παραμέτρους.

Πρώτον, ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει την σχετική νομοθετική ρύθμιση. Γιατί, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται τώρα σαν να διαφωνεί.
Δεύτερον, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε τότε σε αναγκαίους συμβιβασμούς, ενσωματώνοντας τις επισημάνσεις ορισμένων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα.

Τρίτον, ότι σύμφωνα με τον Νόμο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία 290 βουλευτών για τους νέους έως 30 ετών η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή: Για να συμμετάσχουν στις εκλογές από τις χώρες στις οποίες ζουν, αρκεί να κάνουν μία ψηφιακή αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν χρειάζεται ούτε να πάρουν άδεια, ούτε να ξοδέψουν χρήματα, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και, επί της ουσίας: Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε, για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, να δώσει φωνή στους Έλληνες του Εξωτερικού. Και ως αρμόδιος, τότε, Υπουργός που εισηγήθηκε τον σχετικό νόμο, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος. Γιατί έγινε η αρχή! Η νέα Βουλή που θα προκύψει έχει την δυνατότητα και οφείλει να φέρει έναν νόμο που θα άρει, πλέον, κάθε είδους διάκριση και εμπόδιο. Ώστε όλοι οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τη χώρα του εξωτερικού στην οποία βρίσκονται, κρατώντας ισχυρό τον πατριωτικό τους δεσμό με την Ελλάδα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις