Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης – Δημαρέση Πύλος: Καβγάς για το ναυάγιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης – Δημαρέση Πύλος: Καβγάς για το ναυάγιο

Βαρουφάκης - Δημαρέση Πύλος: Στον καβγά μπήκε και ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της δημοσιογράφου Βιργινίας Δημαρέση κατά τη διάρκεια συνέντευξης του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM για το ναυάγιο στην Πύλο, με την σφοδρή αντιπαράθεσή τους να συνεχίζεται και στα social media. “Ο κ. Μπορέλ και όλοι εσείς, βάζω και εσάς μέσα, που εξυπηρετείται αυτή τη λογική, δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς” είπε ο κ. Βαρουφάκης, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι της κάνει προσωπική επίθεση.

“Υπηρετείτε ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο ψεύδεται ασυστόλως. Τολμήσατε να πείτε ότι κάποιος που περνάει τα σύνορα για να αιτηθεί άσυλο είναι παράνομος; Ακολουθείτε τη νοοτροπία του Τραμπ, του κ. Πλεύρη, ο οποίος έλεγε ότι πρέπει να υπάρχουν νεκροί στο Αιγαίο για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές” συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, αποκαλώντας φερέφωνο την κα. Δημαρέση, η οποία σημείωσε ότι αυτό που είπε είναι πως πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα της χώρας.

“Είναι ντροπή αυτό που κάνετε τώρα” ακούγεται να του λέει η δημοσιογράφος, εκφράζοντας την απορία της για τον λόγο για τον οποίο οι συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη ζήτησαν να γίνει η συγκεκριμένη συνέντευξη.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και δεύτερος γύρος στην κόντρα, μέσω social media.

“Η χυδαιότητα της Δεξιάς & των φερέφωνων άρχισε να φαίνεται μέσα από το αφήγημα “τραγωδία ήταν αλλά τι να κάνουμε, οι Φράχτες και τα pushback είναι αναγκαία για την εθνική ασφάλεια”. Αν κρίνω από τη στάση φερέφωνου που μου πήρε συνέντευξη μόλις στο Status FM, τα χειρότερα έπονται” έγραψε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

“Θα περίμενα τουλάχιστον να μου κάνετε tag, αλλά τελικά περίμενα λάθος. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, ήταν αδικαιολόγητες. Όλη η συνέντευξη θα ανεβεί σε λίγο. Καλημέρα κ. @yanisvaroufakis” του απάντησε η δημοσιογράφος.

Τη σκυτάλη πήρε και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Έρικ Έντμαν, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοσιογράφου.

“Κατάντια είναι να μου επιτίθεστε και πάλι προσωπικά, χαρακτηρίζοντας με ως κρυφό Ακροδεξιά. Γιατί δεν έχετε επιχειρήματα. Συνεχίστε κύριοι, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Αν δεν πήρατε το μήνυμά σας στην κάλπη της 21ης Μαΐου, έρχονται οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Καλημέρα” ανταπάντησε η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις