Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠτΔ Πύλος: Ποιος είναι ο νεαρός Άρης Σπουρδαλάκης – Γιος πρώην αναπληρωτή υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ Πύλος: Ποιος είναι ο νεαρός Άρης Σπουρδαλάκης – Γιος πρώην αναπληρωτή υπουργού

ΠτΔ Πύλος: Επιμένει στη στάση του

Συνέχεια στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα δόθηκε χθες το βράδυ, με τον πρωταγωνιστή να επιμένει στη στάση του, στον απόηχο του ναυαγίου στην Πύλο. Το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπουρδαλάκης, σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤRΑ TV και στην Αναστασία Γιάμαλη, επιχείρησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας σημειωθεί ότι ο Άρης Σπουρδαλάκης, δηλώνει Διδάκτορας Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστήμιου Τορόντο Καναδά, και κάτοικος Καλαμάτας.

«Εμείς δεν είχαμε κανέναν σκοπό να αντιπαρατεθούμε, πόσω μάλλον να επιτεθούμε σε καμία κυρία Σακελλαροπούλου. Βρεθήκαμε εκεί ως Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί για να συμπαρασταθούμε στους επιζώντες αυτού του τραγικού ναυαγίου. Εκπλαγήκαμε που βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σημείο, σε μια λογική που μας θύμισε τα Τέμπη. «Σε μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός από μια πολιτειακή παράγοντα που πριν από μερικές μέρες φωτογραφιζόταν στον φράχτη του Έβρου. Εκτιμάμε ότι ήταν για άλλη μια φορά ένα σόου», δήλωσε.

Ας σημειωθεί ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρέθηκε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας προκειμένου να επισκεφθεί τους μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στην Πύλο, δέχθηκε φραστική επίθεση από μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και συνομίλησε μαζί τους, παρότι οι ίδιοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

Δείτε το βίντεο με το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (02:50”):

Ποιος είναι ο νεαρός Άρης Σπουρδαλάκης

Πατέρας του Άρη Σπουρδαλάκη είναι ο καθηγητής και πρώην κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος το 2016 ανέλαβε επικεφαλής στην Επιτροπή, για τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ήταν, επίσης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου, η οποία οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Αλέξης Τσίπρας, Μιχάλης Σπουρδαλάκης

Η εκδήλωση με τον Κουφοντίνα

Το 2014 προκλήθηκε σάλος από την απόφαση της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (με κοσμήτορα τότε τον κ. Σπουρδαλάκη) να διοργανώσει εκδήλωση για το βιβλίο του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας με κλήση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πρέσβης τον ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Πιρς έστειλε επιστολή στον κοσμήτορα της σχολής Μιχάλη Σπουρδαλάκη (κοινοποιώντας την στον πρύτανη, στο Συμβούλιο και στον υπουργό Παιδείας) αναφέροντας το σοκ που προκάλεσε η απόφαση της σχολής. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για θέμα ακαδημαϊκής ελευθερίας, αλλά για στήριξη των οικονομικών δραστηριοτήτων ενός κατάδικου τρομοκράτη.

Η απάντηση του κ. Σπουρδαλάκη εστάλη δύο ημέρες αργότερα, και έκανε λόγο για παρανόηση από την πρεσβεία, λέγοντας ότι ο ίδιος αγνοούσε το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Όμως, συνεχίζει την επιχειρηματολογία του αποδίδοντας στην αρχή της ελευθερίας του λόγου την απόφαση για χορήγηση αδείας και εμμέσως επικρίνει την πρεσβεία που δεν ενστερνίζεται την ίδια άποψη.

Και άρθρο κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Άρη Σπουρδαλάκη

Σε σημερινό του άρθρο στο σάιτ tvxs, το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της προέδρου της Δημοκρατίας. Τίτλος του άρθρου «Ο διάλογός μου με την πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Γράφει:

Φτάνοντας στο λιμάνι της Καλαμάτας νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 14/5, δεν ήμουν έτοιμος για αυτό που θα ακολουθούσε. Ενώ οι επιζήσαντες για τη στήριξη των οποίων είχαμε μεταβεί στο χώρο φάνηκε να έχουν τα απολύτως απαραίτητα, παρότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην έχουν μεταφερθεί σε ένα ξενοδοχείο από τη στιγμή που είχαν εξεταστεί ως υγιείς, το κλίμα ήταν βουβό και βαρύ. Πολύ σύντομα ενημερωθήκαμε από τις αρχές του λιμενικού πως δεν θα περιμένουν άλλους ζωντανούς ανθρώπους και πως θα υπήρχαν σε λίγο ψυγεία στο λιμάνι για να παραλάβουν πτώματα. Ξαφνιαστήκαμε από την παρουσία της Προέδρου στο χώρο, δεδομένης της πολιτικής και απρεπούς προς το θεσμό στάσης που είχε κρατήσει φωτογραφιζόμενη στο φράχτη του Έβρου, υποστηρίζοντας και νομιμοποιώντας, δηλαδή, την πολιτική Νέας Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «δεσμοφύλακα» της Ευρώπης και «αποθήκη» ψυχών και πτωμάτων.

Αυτό της είπε κιόλας από μακριά μία παρευρισκόμενη: «Και με το φράκτη και τους πρόσφυγες δε γίνεται κυρία Πρόεδρε».

Αφού αγνόησε το περιστατικό και μπήκε στο χώρο για τρία με τέσσερα λεπτά, κινήθηκε προς το μέρος μας, με επιθετικό ύφος λέγοντάς μας πως «της αρέσει η δημοκρατία» και γι’ αυτό «ήθελε έναν διάλογο μαζί μας». Τα υπόλοιπα έχουν καταγραφεί και σε βίντεο. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ το επιθετικό της βλέμμα και την ταραχή της όταν, αφού ανέφερε τους λαθρεμπόρους ως τους βασικούς υπαιτίους, τη ρωτήσαμε «εκείνη τί έκανε για αυτό» και μας απάντησε ότι «δε θα το λύσουμε τώρα», για να αποχωρήσει μετά.

Αυτός επομένως είναι ο «διάλογος» για την κα Σακελλαροπούλου: Αν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί της, αφήνοντάς τη να μιλήσει για το φράχτη που «προστατεύει τα σύνορά της χώρας μου» (προσέξτε τον ανοίκειο πρώτο ενικό που χρησιμοποιεί, ωσάν να βρέθηκε εκεί ως πρόσωπο και όχι ως θεσμός) όπως μας ανέφερε, τότε προφανώς είναι απρεπής προβοκάτορας κοκ.

Για εμένα προσωπικά, ο σεβασμός προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, για τους οποίους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν αλλεπάλληλες γενιές Ελλήνων πολιτών, πάντοτε θα ταυτίζεται με την έκφραση και προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων αξιών και όχι με λόγο που θάβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί της διχαστικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις