Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Σουηδίας – Νίλα Φίσερ: Καταγγελία σοκ για τεστ… φύλου από την πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Σουηδίας – Νίλα Φίσερ: Καταγγελία σοκ για τεστ… φύλου από την πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου

Εθνική Σουηδίας - Νίλα Φίσερ: Η φυσιοθεραπεύτρια κουνάει καταφατικά το κεφάλι και λέει «ναι»

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε η πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου της Εθνικής Σουηδίας, Νίλα Φίσερ. Στην αυτοβιογραφία της, η 194 φορές διεθνής παίκτρια, αποκάλυψε πως στο Μουντιάλ του 2011 οι διοργανωτές τις ανάγκασαν να δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα σε γιατρό, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι γυναίκες! Απίστευτο κι όμως αληθινό, με την Φίσερ να αναφέρει πως όλο αυτό έγινε μετά από καταγγελίες πως η Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας, είχε βάλει κρυφά άνδρες στο ρόστερ της. Η FIFA αποφάσισε να προχωρήσει σε «τεστ φύλου» μετά από διαμαρτυρίες κυρίως άλλων αφρικανικών κρατών, με όλες τις εθνικές ομάδες να αναγκάζονται σε αυτό το εξευτελιστικό τεστ.

«Μας είπαν ότι δεν πρέπει να ξυριστούμε «εκεί κάτω» τις επόμενες μέρες και ότι θα δείξουμε τα γενετικά μας στοιχεία για τον γιατρό», γράφει στο βιβλίο. «Κανείς δεν καταλαβαίνει το θέμα του ξυρίσματος, αλλά κάνουμε ό,τι μας λένε και σκεφτόμαστε «πώς φτάσαμε σε αυτό;» Γιατί αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό τώρα, πρέπει να υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το κάνουμε. Μήπως να αρνηθούμε;» προσθέτει. Στη συνέχεια τονίζει πως δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο την συμμετοχή τους σε ένα Μουντιάλ κι έτσι υπέκυψαν. Η Σουηδία σε αυτή τη διοργάνωση, κατετάγη 3η.

Φίσερ: Δείχναμε τον κόλπο μας για να υπογράψουν το χαρτί ότι είμαστε γυναίκες και να παίξουμε

Η Φίσερ, μιλώντας και στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω και γρήγορα κατεβάζω το παντελόνι της προπόνησης και τα εσώρουχά μου ταυτόχρονα. Η φυσιοθεραπεύτρια κουνάει καταφατικά το κεφάλι και λέει «ναι» και μετά κοιτάζει τον γιατρό που στέκεται με την πλάτη του στην πόρτα. Σημειώνει κάτι και προχωρά στο διάδρομο για να χτυπήσει τη διπλανή πόρτα. Όταν όλες στην ομάδα μας ελέγχθηκαν, δηλαδή έδειξαν τον κόλπο τους, ο γιατρός της ομάδας μπόρεσε να υπογράψει ότι η εθνική γυναικών ποδοσφαίρου της Σουηδίας αποτελείται μόνο από γυναίκες» περιέγραψε η Φίσερ.

«Είχαμε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα. Οπότε ήταν ίσως το καλύτερο περιβάλλον για να κάνεις κάτι τέτοιο. Αλλά είναι μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση και σε γενικότερο πλαίσιο όχι και ο πιο άνετος τρόπος για να το κάνεις» πρόσθεσε η Σουδέζα. Να τονιστεί πως η FIFA λίγο πριν από το Μουντιάλ του 2011, είχε δώσει στην δημοσιότητα τις «πολιτικές για την αναγνώριση φύλου» τις οποίες έπρεπε να υπογράψουν οι παίκτριες για να αποδείξουν ότι είναι το «σωστού φύλου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις