Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζωή Κωνσταντοπούλου – αποχωρήσεις: “Πριν τις εκλογές δεν μας είχε πει για αλλαγές στα ψηφοδέλτια”, λέει η Δάλλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου – αποχωρήσεις: “Πριν τις εκλογές δεν μας είχε πει για αλλαγές στα ψηφοδέλτια”, λέει η Δάλλα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - αποχωρήσεις: «Γλυκούλα μου, δεν φαντάστηκα ότι ήθελες να είσαι στη Βουλή»

Κρίση στην Πλεύση Ελευθερίας με την απόφαση της επικεφαλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ανακατέψει τα ψηφοδέλτια και να «καρατομήσει» τους πρώτους ανά εκλογική περιοχή βάζοντας στη θέση τους άτομα της εμπιστοσύνης της. Η Όλγα Δάλλα, από τις πρώτες στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας που αποκάλυψαν ότι «καρατομήθηκαν», παρότι είχε έρθει πρώτη στον Νότιο Τομέα με 6.148 ψήφους, είδε τον Σπύρο Μπιμπίλα (που ήταν υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών και βγήκε τρίτος με 2.500 σταυρούς) να την καπελώνει και να της παίρνει την έδρα (σε περίπτωση εισόδου στη Βουλή της Πλεύσης). Έτσι, μίλησε σήμερα το πρωί στο Mega.

Όλγα Δάλλα: Πριν τις εκλογές δεν μας είχε πει για αλλαγές στα ψηφοδέλτια

Στην ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου αν είχαν συζητήσει τις αλλαγές που έγιναν και αν γνώριζαν ότι έρχονται αυτές οι αλλαγές -όπως η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει-, η κυρία Δάλλα απάντησε αρνητικά. «Όχι, δεν είχε συζητηθεί, μόνο μια φευγαλέα αναφορά σε μια σύσκεψη υποψηφίων σε ξενοδοχείο, μετά τις πρώτες εκλογές ότι “προτίθεμαι να αλλάξω κάποιους υποψηφίους” και γελώντας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν είχαν ενημερωθεί περί αλλαγών στα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές, η κυρία Δάλλα είπε: «Ποτέ. Πριν τις εκλογές καμία αναφορά απολύτως. Αυτό το χαρτί ήταν ένα ερωτηματολόγιο, πώς μας φάνηκε ο προεκλογικός αγώνας, αν θέλουμε να είμαστε ξανά υποψήφιοι και πού θέλουμε. Πουθενά δεν υπογράψαμε. Πουθενά δεν έλεγε για αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά το πώς της ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι δεν θα είναι υποψήφια και το τι απάντησε στις ενστάσεις της, η κυρία Δάλλα αποκάλυψε ότι της είπε: «Γλυκούλα μου, δεν φανταζόμουν ότι θα ήθελες να είσαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα». Σχετικά με την εξήγηση που της έδωσε η κυρία Δάλλα, είπε πως της ανέφερε ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν από τα στελέχη που «έχτισαν» την Πλεύση Ελευθερίας και πρέπει να μπει στο ψηφοδέλτιο.

«Είμαστε εκπρόσωποι κινημάτων, μας πλησίασε για να τη στηρίξουμε»

Ερωτώμενη η κυρία Δάλλα για το αν αισθάνεται ότι οι ψήφοι που πήρε στον Νότιο Τομέα είναι προσωπικές ψήφοι, απάντησε λέγοντας πως προέρχεται από τον χώρο των κινημάτων και πως ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκείνη που την πλησίασε για να συμμετάσχει τον περασμένο Απρίλιο και ενώ, σύμφωνα με την κυρία Δάλλα, μέχρι τότε δεν εμφανιζόταν στις δημοσκοπήσεις.«Μέχρι τον Απρίλιο η Ζωή δεν εμφανιζόταν πουθενά στις δημοσκοπήσεις, και έτσι πλησίασε κινήματα για να αλλάξουμε τον κόσμο. Εμείς πειστήκαμε – κακώς, γιατί είμαστε έμπειροι άνθρωποι. Ήμουν στο κίνημα “Δεν Πληρώνω”. Και είμαι και σε άλλες δράσεις. Μας πήρε όλα τα κινήματα και τους ακτιβιστές, δεν ζητήσαμε εμείς να είμαστε υποψήφιοι, μας παρακάλεσαν οι συνεργάτες της. Εγώ την πρώτη φορά αρνήθηκα, τη δεύτερη φορά με έπεισε λέγοντάς μου ότι “αυτά που κάνεις -η δράση σου- θα τα κάνουμε θεσμικά, σε θέλω για να πάμε το θέμα στη Βουλή”», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δάλλα.

«Φοβήθηκε τη δύναμή μας ότι δεν θα μπορεί να μας καταφέρει στην ΚΟ»

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου φοβήθηκε τη δύναμή μας από τα κινήματα και φαντάστηκε ότι δεν θα μπορούσε να μας καταφέρει στην ΚΟ να κάνουμε αυτά που θέλει. Δεν θα ήμασταν του απολύτου ελέγχου της. Και ήθελε να βολέψει και τα στελέχη της». Ανέφερε, ακόμη, ότι οι «κομμένοι» από τα κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας έχουν ήδη συντονιστεί και θα δώσουν όλοι μαζί συνέντευξη Τύπου και θα εκδώσουν δελτία Τύπου. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι πέραν των 5 που θα αποχωρήσουν και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους είναι πάνω από 10.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις