Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 25 Ιουνίου – Βαρουφάκης: Υποψήφιος με τη Ζωή… σκέφτεται το ΜέΡΑ 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 25 Ιουνίου – Βαρουφάκης: Υποψήφιος με τη Ζωή… σκέφτεται το ΜέΡΑ 25

Εκλογές 25 Ιουνίου - Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να χαθεί στις εκλογές ένα κόμμα που έχει την αριστερά στο κέντρο του αναφέρει σε ανάρτησή του

Στις εκλογές της 21ης Μαίου η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου άγγιξε το όριο του 3% και την είσοδό της στη Βουλή. Αντίθετα, το «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη έπεσε στο 2,63% και όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπουν ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα μεπι άνετα στη νεα Βουλή σε αντίθεση με το ΜέΡΑ 25 που ακολουθεί αντίθετη πορεία και κινείται μακριά από το εκλογικό όριο. Με αυτά τα δεδομένα, οι ζυμώσεις στην Αριστερά συνεχίζονται – ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – χωρίς να λείπουν και τα παράδοξα. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο Facebook o υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας Γιώργος Θαλάσσης ο οποίος εμφανίστηκε να νοσταλγεί από τώρα την απουσία ορισμένων στελεχών του ΜέΡΑ 25 όπως της Σοφίας Σακοράφα, του Κρίτωνα Αρσένη και του Κλέωνα Γρηγοριάδη από την επόμενη Βουλή.

Ο Γιώργος Θαλάσσης που βρίσκεται στην 8η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας και είχε διατελέσει Γραμματέας της Βουλής το 2015 έγραψε συγκεκριμένα: «Πλησιάζει η μέρα των εκλογών και μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η σκέψη ότι στη νέα Βουλή που θα συγκροτηθεί μπορεί να μην ακούγονται οι αντιπολιτευτικές φωνές της Σοφίας Σακοράφα, του Κρίτωνα Αρσένη, του Κλέωνα Γρηγοριάδη καθώς και άλλων έντιμων ανθρώπων όπως του Thanasis Petrakos και της Δεσποινα Χαραλαμπιδου. Σίγουρα θέση στη Βουλή πρέπει να έχουν και άλλοι που δεν έχουν κοινοβουλευτικό παρελθόν, όπως ο Antonis Sigalas και η Φαίη Τζανετουλάκου, στους οποίους έχω μεγάλη εκτίμηση.
Αναγνωρίζω πως υπάρχει ανάγκη για ένα ισχυρό κεντροαριστερό κόμμα στη Βουλή, αλλά δεν πρέπει να χαθεί ένα αριστερόκεντρο κόμμα, ένα κόμμα δηλαδή που έχει την αριστερά στο κέντρο του. Αν δεν υπάρχει το Μέρα 25 στη Βουλή θα είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Απώλεια πολυεπίπεδη».

Δείτε την ανάρτησή του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις