Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άλκης Καμπανός – δίκη: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός – δίκη: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός - δίκη: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε τρεις ημέρες. Όπως είπε η εισαγγελέας, εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία του Άλκη εννιά κατηγορούμενοι, πλην του έκτου και του όγδοου οι οποίοι είχαν συνδρομή σε αυτές τις πράξεις, ενώ έχει χαρακτηρίσει ως «αρχηγό» τον πρώτο.

«Καταπέλτης η εισαγγελέας για τους «12» της δολοφονίας του Άλκη

Η Κυριακή Κλιάμπα ανέλυσε τους ρόλους και τη συμμετοχή των υπολοίπων έξι κατηγορούμενων, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση είχε αναφερθεί στους πρώτους έξι – τονίζοντας ότι τη μοιραία νύχτα οι «12» ακολούθησαν ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο γνώριζαν πολύ καλά, είχαν σκοπό να σκοτώσουν τα θύματά τους και να προκαλέσουν όση περισσότερη ζημιά. Σχετικά με τον έβδομο κατηγορούμενο, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι «η εμμονή του στην άρνηση ήταν παροιμιώδης», όμως «αν και δεν το κατάλαβε, μας ομολόγησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την βία, άλλωστε παραδέχθηκε ότι του φάνηκε ενδιαφέρον». Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος, μόλις «πήρε το σύνθημα από τον αρχηγό έτρεξε για να συμβάλει και να βοηθήσει στην επίθεση», ενώ δεν έπεισε πως ήταν, απλώς, θεατής, όπως υποστήριξε στην απολογία του.

“Ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στον “εχθρό”

«Χέρια κουνιούνται, όπλα σηκώνονται στον αέρα και παρόλα αυτά ο κατηγορούμενος δεν είδε τίποτα. Όταν κάποιος συμμετέχει σε μάλωμα με όπλα, συμπληρώνει το παζλ των χτυπημάτων για να αφαιρέσει ζωές», είπε χαρακτηριστικά. «Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, θάρρος και ένταση, φαίνεται να απομακρύνεται από το σημείο. Ένιωθε άτρωτος, ότι κανένας δε μπορεί να τον αγγίξει», σημείωσε. Για τον όγδοο κατηγορούμενο, η κα. Κλιάμπα επεσήμανε ότι «μπορεί να μην έφτασε στο ‘πεδίο της μάχης’, αλλά η συνδρομή του στην δολοφονική επίθεση ήταν ουσιαστική και αυτό το ξέρει». Αναφορικά με τον ένατο κατηγορούμενο ο οποίος τη μοιραία νύχτα έφερε το μαχαίρι «καραμπιτ», η κα. Κλιάμπα τόνισε ότι δεν το επέλεξε τυχαία, καθώς ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στον “εχθρό” που θα τους έμενε αξέχαστο.

«Κάνεις δεν πήγε για να μαλώσει, αποδεικνύεται ότι ακολούθησαν το σχέδιο», τόνισε, ενώ για τον κατηγορούμενο κατέληξε ότι «χτυπώντας και τα δύο θύματα έβαλε το δικό του λιθαράκι στο δολοφονικό σχέδιο». «Η ηθική τους εξαντλείται στο πλαίσιο του συνδέσμου, αλλιώς δεν θα επέστρεφαν για τα επινίκια στο σύνδεσμο ούτε θα έψαχναν στο διαδίκτυο για τα κατορθώματά τους, να θαυμάσουν τις πράξεις τους, όπως έκανε κι αυτός. Για να αυτοχειροκροτηθούν πήγαν στον σύνδεσμο», συμπλήρωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις