Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

24

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Tik Tok: «Δεν το ζω, δεν μπορεί να απάντησε», σχολίασε ο επιχειρηματίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Tik Tok: «Δεν το ζω, δεν μπορεί να απάντησε», σχολίασε ο επιχειρηματίας

Μητσοτάκης Tik Tok: Την έκπληξη του επιχειρηματία προκάλεσε η κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάσει τις αναφορές του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Την παρουσία του στο TikTok, ενισχύει καθημερινά με νέα βίντεο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Μαΐου. Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε βίντεο που δημοσίευσε επιχειρηματίας, ο οποίος ρωτούσε πώς θα τα καταφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι νέοι, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη του. «Δεν το ζω, δεν μπορεί να απάντησε», έγραψε στο προφίλ του ο νεαρός επιχειρηματίας ο οποίος ανέβασε το βίντεο με την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες αναφέρθηκε αρχικά στην μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στην εστίαση που έγινε το 2020 από το 24% στο 13% για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. «Όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μείωση αυτή δεν πέρασε στον καταναλωτή, γι΄αυτό είμαστε πολύ διαστακτικοί να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα» ανέφερε.

Συνολικά δώσαμε 58 δισ. ευρώ για να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που ανάρτησε αναφέρεται αναλυτικά στα μέτρα που έλαβε την τετραετία 2019 – 2023 η κυβέρνησή του και το σχέδιο του για καλύτερους μισθούς την επόμενη τετραετία. Όπως είπε, μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων από 28% στο 22%, οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 μονάδες, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55% ενώ αυξήθηκε η απαλλαγή φόρου για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία. Συνολικά δώσαμε 58 δισ. ευρώ για να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πόδια τους και στοχεύουμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι καλοί μισθοί δίνονται από ισχυρές επιχειρήσεις και σε αυτήν την προσπάθεια αυξησης των μισθών θα πάμε όλοι μαζί μπροστά χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω» ανέφερε και πρόσθεσε ότι χρωστάει ένα haul με ολόσωμη φόρμα! Στο τέλος του TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον νεαρό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ένδυσης, και με χιούμορ είπε «χρωστάω ένα haul με ολόσωμη φόρμα αυτή τη φορά».

judah_mitsotakis__1_
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις