Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

27

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ποιος είναι ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ποιος είναι ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος

Νέος Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ο κ. Σιάσος, παραλαμβάνει την σκυτάλη από τον μέχρι πρότινος Πρύτανη κ. Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο

Νέο Πρύτανη απέκτησε το ΕΚΠΑ, τον 46χρονο κ. Γεράσιμο Σιάσο, πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Σιάσος, παραλαμβάνει την σκυτάλη από τον μέχρι πρότινος Πρύτανη κ. Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο. Ειδικότερα, η χθεσινή (07/06) απόφαση του εξαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, ελήφθη μετά από έντονες διαβουλεύσεις καθώς καμία από τις υποψήφιες ομάδες δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία. Τελικά στη θέση του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) εκλέχθηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Γεράσιμος Σιάσος.

Οι τρεις αντιπρυτάνεις, όπως και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος, προέρχονται από την ομάδα του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη ο οποίος είχε εκλεγεί δεύτερος στις εκλογές του Μαΐου.

Να θυμίσουμε, ότι οι εκλογές της 11ης Μαΐου έγιναν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα ταξινομικής ψηφοφορίας και εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι εξής καθηγητές:

– Γεράσιμος Σιάσος, Σχολή Επιστημών Υγείας – (Η κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επίσης από την Ιατρική Σχολή πήρε 10 λιγότερες ψήφους από τον κ. Σιάσο , αλλά δεν εξελέγη, καθώς από την κάθε σχολή εκλέγεται ένας)

– Νίκος Θωμαΐδης, Σχολή Θετικών Επιστημών

– Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φιλοσοφική Σχολή

– Δημήτρης Καινούργιος, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

– Αθανασία Σμυρνιώτου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

– Σπύρος Βλαχόπουλος, Νομική Σχολή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις