Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά έξω από σχολείο: Σοκ στα Κάτω Πατήσια με 66χρονη Αλβανίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά έξω από σχολείο: Σοκ στα Κάτω Πατήσια με 66χρονη Αλβανίδα

Ναρκωτικά έξω από σχολείο: Η 66χρονη υπήκοος Αλβανίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πλαστογραφία

Ανατριχίλα. Εξω από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία, ένα γυμνάσιο κι ένα Λύκειο στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, περιδιάβαινε και πουλούσε παραισθήσεις σε άτομα όλων των ηλικιών, 66χρονη από την Αλβανία!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η γυναίκα-έμπορος ναρκωτικών, που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για όσα ανήκουστα έβλεπαν μικρά παιδιά να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους, εκμεταλλευόταν, λένε οι αστυνομικοί, την ηλικία της για να προσεγγίζει τα σχολικά συγκροτήματα. Προσπαθούσε, δηλαδή, να δίνει την εικόνα μιας γυναίκας (μητέρας-γιαγιάς), που επρόκειτο να παραλάβει παιδί η παιδιά από τα σχολεία για να τα μεταφέρει στο σπίτι τους. Ομως, ήταν πάντα εφοδιασμένη με αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης, τις οποίες πωλούσε σε ενδιαφερόμενους, εκμεταλλευόμενη τον σχολικό χώρο, για να μην προκαλεί υποψίες για τα βαθύτερα, επικίνδυνα σχέδιά της.

Ωστόσο, μετά τις καταγγελίες, ομάδα της δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οργάνωσε επιχείρηση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψή της και την απαλλαγή την ίδια στιγμή μαθητών και γονέων από τη θέαση των δραματικών σκηνών της αγοραπωλησίας ναρκωτικών στις πόρτες των σχολικών συγκροτημάτων. Αφού συνελήφθη, ακολούθησε λεπτομερής έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει. Εκεί ανέλαβε η «Χλόη», η εκπαιδευμένη στην ανίχνευση ναρκωτικών σκυλίτσα της Δίωξης. Σε βίντεο έχει αποτυπωθεί όλη η προσπάθεια του σκύλου- ανιχνευτή να ανακαλύψει κρυμμένες συσκευασίες σε έπιπλα του σπιτιού και σε άλλους χώρους. Η 66χρονη υπήκοος Αλβανίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πλαστογραφία.

«Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της ανωτέρω υπηρεσίας», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ σε επίσημη ενημέρωση «σχετικά με τη δράση της κατηγορούμενης στην διακίνηση κάνναβης στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και συγκεκριμένα πέριξ σχολικών δομών, εντοπίστηκε η κατηγορούμενη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση. Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, η 66χρονη κατελήφθη στην οικία της να κατέχει με σκοπό την πώληση 57 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.088 γραμμαρίων».

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ηλεκτρονική μηχανή θερμικής σφράγισης νάιλον συσκευασιών, 227 νάιλον συσκευασίες, κατάλληλες για την τυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 3.830 ευρώ και πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν και ποιοι είναι οι συνεργοί, που προμήθευαν τις ναρκωτικές ουσίες στην 66χρονη και συναργάζονταν στη συσκευασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις