Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έβρος μετανάστες: Ο έντονος διάλογος Χαρίτση – Ευαγγελάτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος μετανάστες: Ο έντονος διάλογος Χαρίτση – Ευαγγελάτου

Έβρος μετανάστες: Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε με τον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή "Live News" του Mega

Στην εκπομπή “Live News” του Mega ήταν καλεσμένος το απόγευμα της Τρίτης ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε μία συνέντευξη που δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο κ. Χαρίτσης είχε έντονο διάλογο με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Νίκο Ευαγγελάτο, όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα του μεταναστευτικού και του φράχτη στον Έβρο. “Η αλήθεια είναι ότι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι ότι εδώ έχουμε μία τεράστια κρίση την οποία θα πρέπει η χώρα μας να τη διεθνοποιήσει και πρέπει κι η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της”, είπε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Τώρα θα τα εξετάσετε; Yπήρξατε κυβέρνηση” ήταν η απάντηση του Νίκου Ευαγγελάτου ενω σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ο συνομιλητής του δεν απαντά στο ερώτημά του. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος υπενθύμισε τη Μόρια και την προσπάθεια του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να μπλοκάρει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης,

“Το βασικό είναι να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα συνολικά. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, με επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες προέλευσης και και βεβαίως με μεταφορά στην Ευρώπη αυτών που δικαιούνται την μεταφορά. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται από τη ΝΔ επειδή θέλει να χαϊδέψει συγκεκριμένα ακροδεξιά αυτιά που φοβάται ότι τα χάνει ενόψει των εκλογών και κοροϊδεύει την κοινωνία”.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην επικείμενη μάχη της κάλπης

“Ο κ. Μητσοτάκης υπαναχώρησε από τη θέση που είχε εκφράσει πριν την 21η Μαΐου και θα πάμε μόνο σε ένα ντιμπέιτ των πέντε αρχηγών κομμάτων. Για εμένα αυτό είναι ένα έλλειμα Δημοκρατίας σε μία περίοδο, όπου ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων πώς θα πάει η χώρα μπροστά”. “Είχαμε εκλογές που ήταν βουβές και ο κόσμος δεν ενημερωνόταν, αυτό πρέπει να αλλάξει. Βεβαίως είχαμε ευθύνη και το πληρώσαμε εκλογικά. Όμως τα προβλήματα παραμένουν, ελληνική κοινωνία δεν άφησε πίσω της τα προβλήματα επειδή υπήρχε συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα την 21η Μαΐου”. Ενώ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σχολίασε ο κ. Χαρίτσης: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε στον κόσμο, δεν μπορέσαμε να την επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, αυτό είναι δική μας ευθύνη”.

“Πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”

Στη συνέχεια ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα Market Pass που δίνονταν από την Νέα Δημοκρατία. Και επεξήγησε σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: “Η διαφορετική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η μείωση των έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων, που πλήττουν πρωτίστως τα ασθενέστερα στρώματα κι όχι τους πλούσιους, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ χθες”.

Όσο για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα της Ενέργειας, είπε: “Από τη φορολόγηση στα υπερκέρδη της ενέργειας, αυτά θα τα γυρίσουμε στην κοινωνία. Όλο το δεύτερο εξάμηνο του ’21 και όλο το 2022 κατά τις οποίες τα υπερκέρδη στην ενέργεια και στα πετρελαιοειδή άγγιξαν τα 6 δις ευρώ. Εμείς λέμε ότι εδώ υπάρχουν υπερκέρδη που συσσωρεύτηκαν την περίοδο του πληθωρισμού, κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία”. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της συνέντευξης ο Νίκος Ευαγγγελάτος ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση για τον… ζωντανό διάλογο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις