Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουμάνοι πορτοφολάδες έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμάνοι πορτοφολάδες έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Πέντε συλλήψεις

Έρχονταν από τη Ρουμανία στην Αθήνα, ντυμένοι σαν τουρίστες, αλλά όχι για τουρισμό! Νοίκιαζαν δωμάτια ξενοδοχείων η Airbnb και από εκεί ξετύλιγαν το σχέδιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μοναδικός σκοπός τους, ήταν να αφαιρούν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα…πορτοφόλια των πραγματικών τουριστών, την ώρα που οι τελευταίοι περιδιάβαιναν την Πλάκα, το Σύνταγμα, τα Αναφιώτικα, το Μοναστηράκι κι άλλες ονειρικές περιοχές του κέντρου. Ήταν μία ομάδα από τέσσερις άντρες Ρουμάνους και μία 39χρονη συμπατριώτισσά τους, ντυμένη η ίδια τουρίστρια, με τον ρόλο της «αιχμής του δόρατος». Ήταν αυτή, που με βάση το σχέδιο των υπολοίπων, πλησίαζε γκρουπ τουριστών, με φωτογραφική μηχανή περασμένη στον ώμο, χάρτες της πόλης και άλλα αξεσουάρ τουριστών και δήθεν ρωτούσε πληροφορίες για τα…αξιοθέατα!

Την ίδια στιγμή, κάποιοι από τους συνεργούς της, εκμεταλλευόμενοι την απασχόληση των τουριστών, εξαφάνιζαν πορτοφόλια, σκουλαρίκια, ρολόγια! Για να αποπροσανατολίζουν την Αστυνομία, στην οποία γνώριζαν οι δράστες ότι θα έφθαναν καταγγελίες για την αμφίεση και τα άλλα χαρακτηριστικά τους, φρόντιζαν να αλλάζουν συνεχώς ρούχα(!), αλλά και τόπους διαμονής, αλλά πάντα στο κέντρο της Αθήνας.

Πλάκα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα

«Προηγήθηκε», λέει η Ασφάλεια Αθηνών, «χαρτογράφηση της δράσης ατόμων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών στην περιοχή του ιστορικού – εμπορικού κέντρου των Αθηνών (Πλάκα, Αναφιώτικα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα κτλ). Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες λειτουργώντας ως ομάδες, έρχονταν στην Ελλάδα και διαμένοντας σε ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, δρούσαν στοχευμένα διαπράττοντας κλοπές πορτοφολιών και λοιπών τιμαλφών, κυρίως από τουρίστες. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ντύνονταν ως τουρίστες κατά την διάπραξη κλοπών, κρατώντας χάρτες, τσαντάκια, autoguide κτλ, ενώ άλλαζαν συνεχώς καταλύματα (ξενοδοχεία, airbnb κτλ) προς αποφυγή εντοπισμού τους. Επιπλέον, στην κατοχή τους έφεραν είδη ρουχισμού τα οποία εναλλάσσονταν δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό και την στοχοποίηση τους».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου, όπου διέμεναν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3.425ευρώ, 110 λίρες Αγγλίας, τρίφτης, 3 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου, πορτοφόλι, 2 διαβατήρια, σκουλαρίκι με οχτώ πέτρες, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ρολόι και 3 τουριστικοί χάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις