Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φόροι – ΝΔ: “Τι κάναμε τα χρόνια που κυβερνήσαμε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόροι – ΝΔ: “Τι κάναμε τα χρόνια που κυβερνήσαμε”

Ο Οικονόμου στον ΣΚΑΙ

O Κυριάκος Μητσοτάκης μείωσε 50 φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αυξήσει τώρα τους μισθούς, τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης.

“Στις 25 Ιουνίου η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, και μετά την πρώτη κάλπη, τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας: ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι σήμερα η μοναδική βιώσιμη πρόταση στο τραπέζι. Παρακολουθώ τον εσωτερικό ανταγωνισμό της αντιπολίτευσης με φόντο ένα παρωχημένο σοσιαλισμό και την εμμονή σε μια φορομπηχτική πολιτική για το ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει τον άλλον”.

Η αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την προοπτική των κομμάτων να καταλάβουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η αντιπολίτευση είναι ένα ζητούμενο στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι ποια θα είναι κυβέρνηση, ποιος θα είναι πρωθυπουργός, πώς με αυτόν που θα είναι στο τιμόνι της χώρας οι Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, θα βιώσουν από προσωπική εμπειρία τις αυξήσεις στους μισθούς τους, τις καλύτερες υπηρεσίες στην υγεία.

“Τα επόμενα μέτρα μας είναι πλήρως κοστολογημένα, μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου. Ένα πράγμα είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε, ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει, και ένα δεύτερο είναι ότι όλα αυτά είναι και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, πλήρως κοστολογημένες, με το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει κάθε χρόνο, έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να συγκλίνουμε ακόμη περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 1500 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός και αυξήσεις των συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους.

Τα χρόνια που κυβερνήσαμε μειώσαμε 50 φόρους

Τα χρόνια που κυβερνήσαμε μειώσαμε 50 φόρους και την ίδια ώρα που μειώσαμε αυτούς τους 50 φόρους δεν αυξήθηκε κανένα έλλειμμα, δεν έμεινε καμία κοινωνική ομάδα χωρίς ενίσχυση” είπε. Προσέθεσε ότι “έχουμε μπροστά μας τη σταδιακή κατάργηση και του τέλους επιτηδεύματος για όλους, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία, ό,τι έχουμε πει είναι κοστολογημένο και μετρημένο” και σημείωσε:

“Το νέο πρόγραμμα Στέγη είναι πολύ σημαντικό για τη νέα γενιά. Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα ενισχυθεί με ακόμη περισσότερα κονδύλια. Είδαμε πως δουλεύει, το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι νέοι άνθρωποι, τα νέα ζευγάρια, αλλά και πως κινήθηκε όλη η αγορά της στέγης γύρω από το πρόγραμμα αυτό. Είναι κάτι που θα ενισχυθεί τη δεύτερη τετραετία μας και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, για να δώσει στη νέα γενιά τη δυνατότητα να κάνει το επόμενο βήμα στην προσωπική της ζωή”. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι ο πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους, είναι ο πρωθυπουργός που θα αυξήσει και τους μισθούς, επισημαίνοντας ότι όλα είναι μετρημένα και κοστολογημένα.

Εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής με το οποίο δεν αυξήσαμε κανένα φόρο

“Δεν μπαίνει ποτέ στο στόμα του πρωθυπουργού κάτι που δεν έχει ζυγιστεί ή μετρηθεί σωστά. Αυτά που πετύχαμε την πρώτη μας τετραετία δεν είναι μόνο για να μας κρίνει ο κόσμος για το πώς ανταποκριθήκαμε στην πίεση των διεθνών κρίσεων. Είναι η απόδειξη και το τεκμήριο πως ό,τι λέμε, το κάνουμε. Ο πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους, είναι ο πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσει τους μισθούς, θα τους αυξήσει.

Εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής με το οποίο δεν αυξήσαμε κανένα φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας – όλων των κοινωνικών στρωμάτων – μέσα σε αυτόν τον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων. Όχι με φόρους, όχι με 3,5 δισ. με το «καλημέρα» που είπε η κ. Τσαπανίδου. Έπεσαν και «έφαγαν» τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ομολόγησε αυτά που είναι αυτονόητα: όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα που είναι 88 δισ. και δεν βγαίνει από πουθενά, από πού θα το έβγαζαν σε περίπτωση που το εφάρμοζαν; Από κρυφή φορολόγηση” είπε ο κ.Οικονόμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις