Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αριστούχοι Πανελλαδικών: Αρίστευσε το 2018, αποφοίτησε από το ΕΜΠ και έγινε δεκτός στο ΜΙΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Αριστούχοι Πανελλαδικών: Αρίστευσε το 2018, αποφοίτησε από το ΕΜΠ και έγινε δεκτός στο ΜΙΤ

Αριστούχοι Πανελλαδικών: Ένα φανταστικό παιδί

Ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία στις πανελλαδικές του 2018, αποφοίτησε από το Μετσόβειο και κατακτά τον επόμενο στόχο του με την είσοδό του στο κορυφαίο στον κόσμο πανεπιστήμιο Τη δική του ιστορία γράφει ο Στάθης Ηλιάκης από τον Αλμυρό. Πρόκειται για τον πρώτο των πρώτων στη Μαγνησία στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018, ο οποίος εισήχθη πρώτος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πλέον ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του κορυφαίου πανεπιστημίου στον κόσμο, του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), ανοίγοντας τα φτερά του για την κατάκτηση των ονείρων του.

Ο Στάθης Ηλιάκης έχει επανειλημμένως απασχολήσει την επικαιρότητα με τις επιτυχίες του, που δεν κάνουν υπερήφανη μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρη τη Μαγνησία. Πρόκειται για έναν νέο, αγωνιστή, που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να επιφυλάσσει η ζωή.

Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς είχε χάσει τον πατέρα του, έδωσε κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τις μάχες του για να πετύχει στις πανελλαδικές και να πάρει το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με στήριγμα τη μητέρα του, κατάφερε όχι απλώς να περάσει στη σχολή της πρώτης του επιλογής, αλλά να το κάνει ως αριστούχος. Το 2018 ήταν ο πρώτος των πρώτων βαθμολογικά στις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα και φυσικά ο πρώτος που εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αυτή του την επιτυχία είχε αφιερώσει τότε στον πατέρα του που δεν είναι στη ζωή.

Η δωροεπιταγή των 1.000 ευρώ

Τον Στάθη Ηλιάκη μάλιστα είχε βραβεύσει για την επιτυχία του ο Δήμος Αλμυρού, ενώ ο ευεργέτης της πόλης, ο αείμνηστος Χαράλαμπος Τσιμάς, φρόντισε να του εξασφαλίσει τα πρώτα του βήματα ως φοιτητή στην Αθήνα, δίνοντάς του δωροεπιταγή 1.000 ευρώ για να αγοράσει ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Ο Αλμυριώτης νέος συνέχισε με το ίδιος πάθος και ζήλο και κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαιτητικές σπουδές του, βάζοντας έναν ακόμη υψηλό στόχο. Την είσοδο στο ΜΙΤ. Οι επιδόσεις του στο Μετσόβειο, η υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, το σημαντικό ερευνητικό του έργο αλλά και οι συνεντεύξεις που έδωσε και μέσα από τις οποίες ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, του εξασφάλισαν την είσοδο στο ΜΙΤ. Όπως του ανακοινώθηκε έγινε δεκτός προκειμένου να συνεχίσει στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου την πορεία του, κάνοντας όλον τον νομό υπερήφανο.

www.taxydromos.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις